Почетна » ПОТРАГА ЗА ОДБЕГЛИМ ТЕРОРИСТОМ, БЛОКИРАН ЦЕНТАР КУМАНОВА Породице у посети ухапшеним екстремистима; Бегунац даје изјаве за тв

ПОТРАГА ЗА ОДБЕГЛИМ ТЕРОРИСТОМ, БЛОКИРАН ЦЕНТАР КУМАНОВА Породице у посети ухапшеним екстремистима; Бегунац даје изјаве за тв

од admin
0 коментар

Јаке полицијске снаге блокирале су рано јутрос неколико кумановских улица. Породице ће данас посетити ухапшене терористе Албанце. Бегунац дао изјаву за приштинску телевизију

КУМАНОВО/ПРИШТИНА – Сулејман Османи, терориста који се борио у Куманову, а потом је побегао полицији, изјавио је за РТК да је циљ те групе био стварање албанске државе унутар Македоније по принципу Републике Српске у БиХ. Он је негирао да је група имала материјалне циљеве, пренео је протал Албеу. Према његовим речима, група је бројала више од две хиљаде бораца.

Османи је рекао да се нису предали због тога што им је нестало муниције већ због тога што је један од његових другова разговарао са неким телефоном и да му је речено да су у насељу Хероја (Диво) и представници ОЕБС-а.

„Мислили смо да ће да нас преузме ОЕБС а не полиција. Да смо знали не бисмо се предали већ бисмо се борили док сви не изгинемо“, рекао је Османи.

Иначе, неколико улица које воде од Полицијске станице до Поште и део који води према аутопуту од рано јутрос су блокирале јаке полицијске снаге. Никоме се не дозвољава приступ овом делу Куманова. Још увек нема никаквих званичних потврда о чему се ради.

– Мирно је, не чује се пуцњава али нико не може тамо проћи, каже један од Кумановчана који не крије да ово изазива додатну узнемиреност код становника овог града након терористичке акције минулог викенда.

Претпоставља се да је у граду на снази акција хапшења побеглог терористе, јер је један од ухапшених који се борио против полиције у кумановском насељу Диво побегао припадницима македонског МУП-а. У прилог говори податак да су додатне мере безбедности примећене у близини затвора у Куамнову.

Македонски медији подсећају да је терористу за којим се трага полиција довела на терен у близини да би показао сакривено оружје, али је он успео да побегне. Иначе, како је раније саопштила полиција, већина ухапшених у акцији сарађује са полицијом.

ПОРОДИЦЕ ЋЕ ДАНАС ПОСЕТИТИ УХАПШЕНЕ ТЕРОРИСТЕ АЛБАНЦЕ

Ардиан Арифај, саветник заменика премијера и министра за иностране послове Хашима Тачија саопштио је да ће чланови породица посетити припаднике терористичке групе са Косова, која је учествовала у обрачуну са полицијом у Куманову прошлог викенда. Они се, како је навео, налазе у затвору Шутка у Скопљу, пренео је портал Албеу на албанском језику.

Реч је о 23 припадника те групе са Косова од укупно 40 њих који су се борили са македонском полицијом и војском у насељу Диво (Хероја) у Куманову, док су преостали Македонци и један држављанин Албаније са сталним пребивалиштем у Немачкој.

Д. М. – Ј. С.     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

one + 13 =