Почетна » „Коалиција СНС-а и Заветника“ у Спортском савезу општине Гроцка и сукоби интереса

„Коалиција СНС-а и Заветника“ у Спортском савезу општине Гроцка и сукоби интереса

Нова управа, стари обичаји

од Зоран Лалић
0 коментар

Недавно је одржана Ванредна изборна седница Скупштине спортског савеза општине Гроцка. За председника је изабран Милован Зубковић, док је његов заменик  Никола Стојковић, Пикси.

За власт у Гроцкој, тачније функционере СНС-а у овој локалној самоуправи, новоизабрани председник и потпредседник су били, практично, из редова „опозиције“. Наиме, новоизабрано руководство Спортског савеза општине Гроцка, је у више наврата покушавало да преузме овај Спортски савез и замени оне који су годинама незаконито водили савез, али им то није успевало јер нису били миљеници актуелне власти. Све док садашњи председник савеза није „извукао кеца“ из рукава, односно своју чланску карту напредњака, чији редни број указује да је међу првима приступио овој партији. Убрзо затим, Зубковић постаје нови председник Спортског савеза у Гроцкој и миљеник локалне власти.

Зубковић затим, односно на Ванредној изборној седници  Скупштине спортског савеза општине Гроцка, поставља свог заменика, односно потпредседника, Управни одбор и остало руководство.

Ако сте очекивали квалитет и стручност, нових кадрова у локалном спортском савезу, бићете разочарани.

Скупштина инпутира да се  подпредседник Никола Стојковић, поред надлежности које му по статуту припадају, код надлежног регистра упише и као заступник савеза, што досада није била пракса.

Све то не би био проблем да се приликом таквог уписа на мора поднети:

„ИЗЈАВА,

Изјављујем под кривичном и материјалном одговорношћу, да испуњавам

услове прописане Чланом 33. став 2. и став 3. односно Члана 99. став 5. Закона о спорту.“ 

Наведеним Чланом 33. Став 2. Закона о спорту дефинисано је ко НЕ МОЖЕ бити

Члан управе спортске организације, укључујући и заступника и ликвидационог управника спортске организације.

Упркос кривичној и материјалној одговорности, новоизабрани подпредседник Спортског савеза општине Гроцка Никола Стојковић је, у супротности са чланом 33. Став 2. Закона о спорту, уписан за заступника, иако је остао и заступник Кошаркашиког клуба Гро-баскет, који је члан спортског савеза, што се у закону зове „сукоб интереса.

Заступници Спортског савеза општине Гроцка

Заступници КК „Гро Баскет“

 

 

Интересантна је и чињеница да је Пикси учествовао и на Скупштини града Крагујевца заједно са народном посланицом испред Заветника.

Никола Стојковић, Пикси, с десне стране, Фото Заветници

 

Ова народна посланица је и девојка новог члана Управног одбора Милоша Лазаревића, који је заступник једног борилачког клуба и председник Заветника у Гроцкој. Што је такође, у супротности Закона о спорту.

 

За Жиг инфо:
Зоран Лалић

Можда ти се свиди

Оставите коментар