Почетна » Дуња Спасић из Калуђерице Државна првакиња

Дуња Спасић из Калуђерице Државна првакиња

Нада атлетике

од Жиг Инфо
0 коментар

Претходног викенда одржано је Првенство Србије за млађе пионире и пионирке, као и Екипно првенство Србије за младје јуниоре и јуниорке на стадиону у Краљеву.

На екипном првенству Србије за млађе јуниори/ке првенству учествовало је 160 такмичара, за титулу екипног победника код јуниора борило се 8 екипа, а победио је Атлетски клуб Војводина Нови Сад са освојених 6991 бода. Код јуниорки је од 10 екипа победу однео Атлетски клуб Црвена Звезда са освојених 7844 бода.

Штафета МЛЗ у конкуренцији млађих јуниорки истрчала је 47.80 с и постигла резултат бољи од тренутно најбољег државног рекорда у дисциплини 4×100 м.

На млађем пионирском првенству учествовало је 260 такмичара из 50 клубова. Посебно се истакао Матеја Алексић из ПБГ који је освојио чак 4 медаље и то злато на 60 м, у скоку у даљ и тробоју, као и сребро у штафети 4×100м.

Дуња Зракић РУМ освојила је злато у бацању вортеxа , сребро у бацању кугле и бронзу у тробоју.

На такмичењу је постигнут један бољи резултат од тренутног најбољег резултата Србије на 60 м препоне – Дуња Спасић ЦЗБ 9.64 с.

Иначе, Дуња нам долази из Калуђерице и у тробоју, спринт 60м, бацање кугле, и скок у даљ такође је Државна првакиња са 1952 бода.

 

ЕЖИ/Медији

Можда ти се свиди

Оставите коментар