Почетна » ДВЕ ШАМПИОНКЕ СРБИЈЕ У ШАХУ ИЗ ГРОЦКЕ

ДВЕ ШАМПИОНКЕ СРБИЈЕ У ШАХУ ИЗ ГРОЦКЕ

од admin
0 коментар

На управо завршеном 11. кадетском такмичењу првенства Србије у шаху, главни турнир темпо игре (90 мин.+30 сек) у Крагујевцу, нова шаховска нада Маша Младеновић из Гроцке, освојивши златну медаљу у категорији девојчица до 8. година, закорачила је стопама свима већ добро познате шахисткиње Јоване Срдановић, која је по пети пут постала шампион Србије , овога пута у категорији девојчице до 14 година.

Ове две шахисткиње, стекле су право да ове године представљају Србију, самим тим Гроцку, на европском првенству у Румунији, као и на светском првенству у Уругвају.

Поред ова два изузетна резултата, у категорији девојчица до 16. година, Ристић Млађана освојила је 4. место, а Симоновић Данило у категорији дечака до 8 година, освојио је 6. место.

-Желим овом приликом да се захвалим свим родитељима и деци што смо ових 10 дана били права мала породица и што смо остварили ове изванредне резултате. Овога пута је освојено осам медаља- 5. златних, једна сребрна и две бронзане, каже за Жиг Инфо тренер Зоран Билбија.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар