Почетна » LJUDI, PALMA JE NAJEVROPLJANIN GODINE U SRBIJI! Uz njega, nagrade Prve evropske kuće dobila su i ova dvojica

LJUDI, PALMA JE NAJEVROPLJANIN GODINE U SRBIJI! Uz njega, nagrade Prve evropske kuće dobila su i ova dvojica

од admin
0 коментар
foto: Damir Dervišagić, Fonet, Filip Plavčić
foto: Damir Dervišagić, Fonet, Filip Plavčić

Nagrade Najevropljanin za 2016. i 2017. godinu, koje dodeljuje Prva evropska kuća u Beogradu, večeras će u Skupštini grada Beograda biti uručene dobitnicima, među kojima su i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, glavni gradski urbanista Beograda Milutin Folić i predsednik Skupštine opštine Jagodine Dragan Marković Palma.
Nagrada se dodeljuje u okviru Evropske večeri u Beogradu i njome se promovišu Najevropljani u oblastima politika, ekonomija i privreda, kultura i umetnost, program i projekat, kao i preduzetništvo i mendžment.
Kako se navodi, Izborni savet Prve evropske kuće je ovaj put stavio težište na promociju onih pojedinaca koji su u protekloj godini na stručan, organizovan i razvojno orijentisan način dali poseban doprinos daljem unapredjivanju poslovnog ambijenta u zemlji, primeni kvalitetnih evropskih standarda i normi u političkom, pravnom i privrednom sistemu Srbije, stabilizaciji ekonomsko-finansijskih tokova i uravnoteženom i tradicionalnom izbalansiranom odnosu sa svim zemljama Evrope i šire.
Nagrada najevropljanin za 2016. godinu za evropske integracije dodeljena je direktorki direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Mirjani Čizmarov, stranom džavljaninu za oblast privrede generalnom direktoru Simensa u Srbiji Udou Ajhlingeru (Eichlinger), za preduzetništvo sekretarki Sektora za preduzetništvo PKS Branislavi Simanić i za menadžment Milošu Neneziću.
Nagrada za 2017. godinu dodeljena je u oblasti ekonomije direktoru PKS Marku Čadežu, za razvoj lokalne samouprave Draganu Markoviću Palmi, za program razvoja direktoru kompanije Esense Nenadu Djordjeviću i za Projekat iz oblasti metropolitenskog Urbanizma gradskom medžeru Milutinu Foliću.
Kako se navodi obe nagrade biće uručene sada „zbog učestalih izbora“.

Uz Espreso aplikaciju ni jedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!

(Espreso.rs / Agencije)

Espreso.RS | Izvor Vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар