Почетна » И Мирослав Курак тужио Славко Ћурувија фондацију

И Мирослав Курак тужио Славко Ћурувија фондацију

од Жиг Инфо
0 коментар

Након тужбе бившег начелника београдског центра Ресора државне безбедности, Милана Радоњића, још један од раније окривљених за убиство Славка Ћурувије који је ослобођен због недостатка доказа одлуком Апелационог суда, Мирослав Курак тужио је Славко Ћурувија фондацију. Као и у случају Радоњића, тужба се односи на саопштење у коме смо изразили неслагање са пресудом. Због повреде угледа и части, и Курак од Фондације тражи одштету од 500.000 динара.

Мирослав Курак био је оптужен као непосредни извршилац убиства Славка Ћурувије 11. априла 1999. године. Током читавог суђења које је почело 2015. године, Курак је био у бекству, па му је суђено у одсуству.

Нова тужба представља наставак притиска на Фондацију која носи име убијеног Славка Ћурувије, али и наставак прогона убијеног новинара, четврт века након убиства. Након две првостепене пресуде којима су четворица раније оптужених проглашени кривим и коначног ослобађања због недостатка доказа у фебруару ове године, злочин над новинаром и власником Дневног телеграфа и Европљанина остаје некажњен и неразрешен.

Упркос притисцима, наша мисија остаје иста: инсистирање на правди за убијене новинаре, али и све медијске раднике који због свог рада трпе насиље, претње и притиске.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар