Почетна » Бетмен и Спајдермен данас у Београду прикупљају средства за лечење Маје Бабић

Бетмен и Спајдермен данас у Београду прикупљају средства за лечење Маје Бабић

од Други Пишу
0 коментар

Два суперхероја, Бетмен и Супермен, данас у поподневним часовима прошетаће кроз Београд како би позвали људе да помогну у прикупљања средстава за лечење Маје Бабић из Ирига која болује од тешког облика канцера дебелог црева.

Маја Бабић је прошла два циклуса терапија, које су одобрене од стране Републичког фонда здравственог осигурања, примила, али оне нису имале ефекта. Предложена јој је билошка терапија, која за оболеле од рака дебелог црева није на терет фонда.

Једна терапија је око 6.000 евра и прима се сваких 20 дана наредне две године.

Апелујемно на све људе добре воље да се прикупе потребна средства, јер је њој поред борбе за живот, додатна борба и мисао да ли ће бити довољно новца за следећу терапију. Оно што је апсурд у тој борби је прихватање чињенице да је
биолошка терапија одобрена о трошку Фонда за здравствено осигурање за оболеле од меланома и рака плућа, али није за рак дебелог црева, наводи се у саопштењу организатора догађаја.

„Наша држава има сјајне стручњаке онкологе, само им треба дозволити слободу да могу користити максимално све расположиве лекове да спашавају животе људи, а не да их одређени протоколи ограничавају“, пише у саопштењу.

Још једном апелују на све хумане људе да помогну према својим могућностима и пошаљу број 1527 на 3030.

Планиране руте су: Бетмен – ТЦ Ушће, Бранков мост, Кнез Михајлова, Калемегдан, Београд на води. Спајдермен: ТЦ Делта Цитy, Газела, ТЦ Галерија, Београд на води.

Планиран почетак акције 19 часова.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар