Почетна » „Марш са Дрине, душманине“: Саво Манојловић и активисти уз песму „газе“ километре до Горњих Недељица ВИДЕО

„Марш са Дрине, душманине“: Саво Манојловић и активисти уз песму „газе“ километре до Горњих Недељица ВИДЕО

од Други Пишу
0 коментар

Активисти који пешаче до Горњих Недељица на протест против рудника литијума, „прегазили“ су 23. километар од укупно 134 колико их чека. Међу њима је и директор кампања покрета „Крени промени“ Саво Манојловић.

На друштвеној мрежи Инстаграм, покрет „Крени промени“ поделио је видео на ком се види да међу акитвистима који пешаче влада сјајна атмосфера.

„Рио Тинто, Марш са Дрине, нећу да ти чујем име. Србин каже: Марш са Дрине, марш са Дрине, душманине, Рио Тинто, марш из наше отаџбине“, ово су речи песме која све време иде у позадини снимка на ком се види како активсти пешаће.

 

View this post on Instagram

A post shared by Kreni- Promeni (@kreni.promeni)

„Видимо се 28. јуна у Јадру, на Видовдан, да подржимо мештане“, каже каже Саво Манојловић.

Зашто грађани пешаче 134 километра?

Свега неколико дана након избора, пројекат „Јадар“, који подразумева отварање рудника литијума, вратио се на велика врата, иако је наша земља према уверавању са врха власти, још пре две године на њега ставила тачку.

Подсећамо, мештани Јадра, који су више пута указивали да су им због најаве отаварања рудника угрожени домови, најавлли су велики протест, који је симболично заказан за 28. јун – на Видовдан. Како је недавно за наш портал испричала Маријана Петковић из Горњих Недељица, предвиђен је готово целодневни програм, који ће се увече завршити протестом у Лозници.

Foto: Instagram/nikolazstankovic

Андрија Лазаревић  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар