Почетна » НЕВЕРОВАТНО Утерују дуг ни кривом ни дужном!

НЕВЕРОВАТНО Утерују дуг ни кривом ни дужном!

од admin
0 коментар

Невероватну судску заврзламу и праву трауму доживео је последњих неколико месеци Јован Миленковић из села Драшковац, недалеко од Лесковца.

Ни кривом ни дужном Јовану су судски извршитељи залупали на врата и затражили да на име наводног дуга за утрошену струју наплате велику суму новца. Исто тако тражили су од њега да плати и судске трошкове, надокнаду извршитељу или ће му у противном запленити имовину!

– Показао ми је извршитељ решење о принудној наплати на моје име и судску одлуку којом се од Јована Миленковића потражује дуг јер није платио утрошену струју регистровану струјомером у викендици у насељу Габровац код Ниша. Ја, Јован Миленковић из Драшковца немам ништа од имовине и никога од ближе родбине у Нишу и Габровцу. Уложио сам приговор и упућен на парнични поступак да то докажем. Имам решење Службе катастра непокретности да не поседујем никакву имовину на подручју Ниша и због тога сам тужио Привредно друштво Југоисток у Нишу, по чијој сам тужби иначе ја на суду проглашен дужником за струју – испричао је за „Вести“ Младеновић.

Он се у чуду пита ко је човек због кога испашта и због којег је потрошио силан новац путујући већ двадесетак пута од села до Лесковца, потом од Лесковца до Ниша.

– Живим од инвалидске пензије од 12.500 динара (око 100 евра). И поред све муке треба да се још додатно излажем трошковима, путујем у Београд и тамо доказујем да нисам ја тај дужник кога је тужио Југоисток – жали се овај Лексовчанин.

У ПД Југоисток у Нишу признају да не знају дужника Јована Миленковића, власника викенд куће у нишком насељу Габровац. Драгослав Павловић из кабинета генералног директора ове фирме каже да у документацији постоји само име и презиме власника викендице, као и да је наплата дуга после судске одлуке поверена судском извршитељу.

Извршитељ: Чекамо став суда

После праве прозивке коначно се огласио се и извршитељ Драгослав Чантрић:
– Податке о особама према којим се спроводи извршење добио сам из МУП-а Србије. После свега застали смо са принудним извршењем јер је Јован Миленковић из Драшковца код Лесковца уложио приговор. Сачекаћемо да суд одлучи да ли је особа код које смо покушали извршење дужник или није. У овом случају могуће је да је Јован Миленковић погрешно оглашен кривим.

 

(vesti)

Можда ти се свиди

Оставите коментар