Почетна » Весић: Од наредне године наплата путарине и на брзим саобраћајницама

Весић: Од наредне године наплата путарине и на брзим саобраћајницама

од Други Пишу
0 коментар

Министар грађевинарства и саобраћаја Горан Весић потврдио је у интервјуу Куриру да ће се од наредне године путарина наплаћивати, осим на ауто-путевима, и на брзим саобраћајницама, а за шлепере и на магистралним путевима.

Додао је да на овим саобраћајницама неће бити наплатних рампи, те да ће цена бити нижа него на ауто-путевима.

„На најважнијим магистралним путевима путарина ће се наплаћивати за шлепере чије је осовинско оптерећење преко седам и по тона“, рекао је Весић.

Додао је да ће за наплату путарина бити коришћен веома успешан систем из Мађарске и да је за то већ потписан уговор.

Весић је рекао и да се ће у Србији до краја 2026. бити изграђено 180 километара брзих саобраћајница.

Истакао и да је Еxпо 2027 „догађај који уводи Србију у 21. век и који ће променити лице земље“.

Нагласио је да је због високих температура дао препоруку послодавцима у области грађевинарства да обављање послова на отвореном прилагоде условима високих температура.

„Грађевинарство је сезонски посао и време када ми највише радимо је лето, што у време климатских промена и све већих температура постаје проблем“, рекао је Весић.

Додао је да са премијером Милошем Вучевићем има одличну сарадњу која је успостављена још док је Вучевић био на челу Новог Сада, а касније и Министарства одбране.

„Вучевић је образован, човек и патриота, а истовремено оперативан, практичан и окренут ка решавању проблема. Има још једну особину, ретку у данашње време, уме да слуша луде“, рекао је Весић.

Shutterstock/Akis Douv

бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар