Почетна » Партизан мења управу и крши свој статут, навијачи поручују: „Знамо да се плашите, нико вам неће помоћи“

Партизан мења управу и крши свој статут, навијачи поручују: „Знамо да се плашите, нико вам неће помоћи“

од Други Пишу
0 коментар

И поред одсуства неких од најављених чланова новог сазива УО ФК Партизан, у петак, 5. јула, одржаће се седница Управног одбора, на којој ће се разматрати предлози за нове чланове.

Предложени нови чланови су: Урош Момировић из компаније „Мона“, Стевица Кујунџић, власник компаније „Лаптоп центар“, Марко Павловић, саветник министра здравља у Влади Републике Србије, и адвокат Драган Палибрк, који је већ део клуба и био везан за правну комисију.

Према члану 48. статута ФК Партизан, Скупштина клуба је надлежна за избор и разрешење чланова Управног одбора већином гласова укупног броја чланова Скупштине. Такође, члан 51. статута налаже да, уколико председник поднесе оставку, мора сазвати седницу Скупштине у року од 30 дана од дана подношења оставке.

Члан 52. статута дефинише права и обавезе председника клуба, укључујући сазивање седница и руковођење радом Скупштине и Управног одбора, као и потписивање свих аката из њихове надлежности. Члан 53. даље прецизира да је избор и разрешење чланова Управног одбора у искључивој надлежности Скупштине клуба, док председник може извршити привремену замену неактивних чланова до једне трећине укупног броја чланова Управног одбора, а коначну одлуку доноси Скупштина на првој наредној седници.

Председник ФК Партизан, Милорад Вучелић, поднео је оставку 31. августа 2023. године, али Скупштина није сазвана у предвиђеном року од 30 дана да би се о тој оставци изјаснила и изабрала новог председника. Ако ФК Партизан кооптира нове чланове Управног одбора без сазивања седнице Скупштине, то представља кршење статута.

Додатно, члан 54. статута забрањује чланство у Управном одбору особама које врше јавне функције или функције у органима политичких странака, што доводи у питање чланство Марка Павловића, саветника министра здравља.

Средином јуна је скоро 10.000 навијача захтевало оставке надлежних институција и управе ФК Партизан, која је од тада најавила кооптирање још четири члана у рад Управног одбора. Уједно, више од 90 бивших играча и 26.000 навијача потписало је или подржало „Апел за спас Партизана“.

У последњем саопштењу навијача, изнета је, најблаже речено, озбиљна критика тренутне управе.

„Јавно прозивамо и чланове нелегитимне Скупштине ФК Партизан. До сада смо вас спомињали спорадично, али знамо вас по имену и презимену. Ви сте саучесници у суноврату клуба. Време је да престанете са ћутањем и сакривањем. Знамо да се плашите за своја радна места, децу и породице. Али дође време када ћутање и сакривање више не помажу. Живот без карактера и забијање главе у песак ће вам се о ту главу и обити. Подношењем Апела, уз масовну подршку навијача, тражили смо подршку против криминала који се дешава у ФК Партизан. Уколико Апел остане без одговора, правду ћемо потражити уз коришћење других метода. Окупаторима у Управи, посебно Вазури и Вучелићу, поручујемо да ћемо их суочити са последицама њихових поступака све док не прихвате одговорност и не напусте клуб који држе као таоца. Свуда и на сваком месту. Буквално на сваком месту! Иако мислите да имате моћне заштитнике, када дође одсудни моменат нико вам на крају неће притећи у помоћ“, поручили су навијачи црно-белих.

Protest navijača Partizana Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Небојша Тодоровић   НОва

Можда ти се свиди

Оставите коментар