Почетна » Одбојкаши Србије нису изашли на терен против Косова, Албанци траже казне

Одбојкаши Србије нису изашли на терен против Косова, Албанци траже казне

од Други Пишу
0 коментар

Одбојкаши Србије нису се појавили на мечу против тзв. Косова на квалификационом мечу за Европско првенство у конкуренцији до 18 година.

Меч је требало да се игра у Струмици, у Северној Македонији и екипа Србије, према писању Кохе није хтела да игра тај меч.

Због тога се на званичном сајту ЦЕВ наводи да је екипа из јужне српске покрајине добила меч службеним резултатом 3:0.

Одбојкаши тима са подручја Косова и Метохије где су Албанци једнострано прогласили независност 2008. године, рангирани су на петом месту у квалификацијама на Балкану.

Медији на албанском језику наводе да је образложење српског тима да је девет играча имало температуру, док се пише и да ће косовски Албанци тражити казну за репрезентацију Србије.

На званичном сајту Одбојкашког савеза наше земље се нису оглашавали о овој ситуацији. Познато је да Србија не признаје Косово као државу и да је на КиМ пре 25 година терористичка организација ОВК дејствовала убијајући српске цивиле и полицајце и остало неалбанско становништво.

Након тога је дошло до интервенције НАТО пакта и бомбардовања Југославије после ког су се војска и полиција наше земље повукле са подручја покрајине КиМ.

Foto: Shutterstock

Милош Љубисављевић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар