Почетна » Радовановић: Истиче рок за подизање оптужнице против осумњичених за убиство Данке Илић

Радовановић: Истиче рок за подизање оптужнице против осумњичених за убиство Данке Илић

од Други Пишу
0 коментар

Крајем овог месеца истиче рок да се против двојице осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић подигне оптужница или да се пусте на слободу, изјавила је ФоНету посланица Народног покрета Србије (НПС) и бивша пуковница полиције Славица Радовановић.

„Ако нема довољно доказа, они морају да буду пуштени да се бране са слободе“, рекла је Славица Радовановић.

Она је најавила да ће са председником НПС Мирославом Алексићем покренути иницијативу чији је циљ да се сазове хитна седница парламенталног Одбора за одбрану и унутрашње послове, где ће бити позвани министар унутрашњих послова Ивица Дачић, начелник Управе криминалистичке полиције Нинослав Цмолић и оперативци који су водили истрагу у том случају.

Треба да нам објасне зашто су обманули јавност и шта ће бити са оптужницом и читавим случајем, изјавила је Славица Радовановић и додала да се чека да иницијативу подржи и остатак скупштинске опозиције.

Обавеза нас као посланика, грађана и родитеља је да исцрпимо све могуће механизме кроз институције да тај случај не буде као убиство певачице Јелене Марјановић, рекла је Славица Радовановић.

Она је поставила питање како је у просторијама полицијске управе у Бору умро један од кључних сведока?

Ко ће да сноси одговорност за насилну смрти тог човека и обману грађана да је случај решен, упитала је Славица Радовановић.

Она је навела да су председник Србије Александар Вучић и тадашњег министар унутрашњих послова Братислав Гашић износили детаље о случају, чак и оне које нису смели.

Представили су јавности као да је уз све доказе прича затворена, а истрага сада тапка у месту и нема одговора, констатовала је Славица Радовановић.

Вучић је изјавио да те убице белог дана неће видети, да је дело решено, да је девојчица убијена, да су познати осумључени, квалификао је то кривично дело. Све што је могло да се прекрши у Уставу и закону по овлашћењима председника државе је прекршио, рекла је Славица Радовановић и навела да ће НПС у парламенту инсистирати на одговорности.

zajecar.vjt.rs

ФоНет/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар