Почетна » Наставница која предаје хемију у ОШ „Илија Гарашанин“ каже да није „штрајк брејкер“, већ да је данас била „незаконита обустава рада“

Наставница која предаје хемију у ОШ „Илија Гарашанин“ каже да није „штрајк брејкер“, већ да је данас била „незаконита обустава рада“

Сматра и да је карикатура увредљива

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Наставница Ланка Обрадовић која предаје хемију у ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој истакла је данас да је текст који је изашао на нашем порталу под називом „У школи у Гроцкој сви штрајкују осим хемичарке“, написан тако да је, што се ње тиче ту да је исмеје и понизи.

Наиме, како је истакла за  Жиг инфо, све осим документа у којем је наведено „да ће сви осим једне наставнице у овој школи обуставити рад запослених, осим рада наставнице хемије“.

Према речима наставнице Обрадовић, данас није било никаквог штрајка већ противзаконите обуставе рада, као да њу не занимају ни колеге ни родитељи, као ни директорка школе, а текст објављен на Жиг инфу је написан тако да руши њен интегритет пред децом, односно да је „исмејана једна жена која је дошла да држи час“.

  • Нисам ја „штрајк – брејкер“, једноставно нисам хтела противзаконито да обуставим наставу. Моји ученици су данас имали часове. Ја сам жена која је посвећена том послу и која је дошла да одржи својим ученицима часове. Ја следећи пут када буде обустава рада, ја опет нећу обуставити наставу, а моји ученици када виде овако нешто је питање да ли ће ми доћи следећи пут, и какво ће мишљење имати о мени. Ја годинама радим у тој школи и годинама градим свој ауторитет и углед код својих ученика. Мене само моји ученици занимају, ништа друго. Ја сам у овој школи због својих ученика, нисам због колега као ни због директорке и не занима ме некаква солидарност, зато сам и погођена овим, рекла је за Жиг инфо наставница Ланка Обрадовић.

Наставницу Ланку Обрадовић је посебно, према њеним речима, увредила насловна карикатура чланка те је затражила да се уклони, али није могла да објасни шта је конкретно увредљиво на истој.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Насловна илустрација- карикатура: Жиг инфо/Вештачка интелигенција

Можда ти се свиди

Оставите коментар