Почетна » Председник Баште данас обишао радове на копању септичке јаме

Председник Баште данас обишао радове на копању септичке јаме

од admin
0 коментар

Председник ГО Башта, случајним одабиром, данас је обишао радове на изградњи септичке јаме у једном домаћинству у Башти.
Ово домаћинство својим средствима ради на изградњи савремене септичке јаме, која ће најновијом технологијом фекалије држати подаље од уливања у оближњу међународну реку. У разговору који су водили данас, председник Баште и власник домаћинства, договорено је да ову инвестицију финансијски подржи и ГО Башта.

-Велика је ствар што ово домаћинство задњих година активно учествује у разним акцијама које организује наша Башта, и што се труде да наше приобаље учине приступачније и лепше, и у томе ће увек имати подршку локалне самоуправе.- написао је председник Баште на свом фејсбук профилу.

Како је још истакао за B.A.S.T.A info, председник Баште ово сматра пројектом које ће Башту одвести коначно у корак испред 21. Века.

-Ово је феноменално што сам данас видео. Нисам могао да не станем и обиђем ово домаћинство када сам видео да се изводе неки радови. Знате, нама већина фекалија се пушта у локалну речицу а затим у међународну реку, а ово домаћинство је пронашло начин да се томе одупре. Одмах сам обавестио и директора ЈП”Кап по кап” да овај систем почне и он да примењује, како би се дошло до ефикасније наплате и смањења загађености, истакао је са осмехом на лицу председник Баште за B.A.S.T.A info.

 

Ернесто де ла Серна

Можда ти се свиди

Оставите коментар