Почетна » Ћерка фирма Телекома Србија кажњена са више од 1,5 милиона евра

Ћерка фирма Телекома Србија кажњена са више од 1,5 милиона евра

од Други Пишу
0 коментар

Управа за заштиту конкуренције на Косову саопштила је да је предузец́у МТС д.о.о, иначе ћерки фирми Телекома Србије, изречена новчана казна у износу вишем од 1,5 милиона евра, а на основу Закона о заштити конкуренције.

Агенција у свом решењу наводи да је МТС д.о.о. прекршио одредбе Закона о заштити конкуренције, неподношењем захтева за обавезну најаву концентрације за куповину 100 одсто акција предузећа: ВГН НЕТ д.о.о., ЛИКА д.о.о., ПП. ПРКДС-ИМПУЛС у име И. Р. – Б.И. и Херц Интернатионал.

„Управа за конкуренцију Косова саопштава мишљење да је на основу закона који је на снази на Косову, тачније на основу Закона о заштити конкуренције, донела одлуку о изрицању мере санкције предузећу. МТС д.о.о. Филијала на Косову административна казна у износу од 1.563.959,26″, јавила је приштинска КОХА.

У одлуци се наводи да се новчана казна мора пребацити на банковни рачун косовског буџета.

Ова агенција је иначе водила два различита процеса против МТС-а, који је огранак Телекома Србије.

Први случај, за који је изрекао новчану казну, односио се на куповину још четири мала оператера који такође нуде интегрисани интернет и услуге кабловске телевизије без обавештавања Управе за заштиту конкуренције.

Други има везе са куповином оператера „Нет плус“ Грачанице са преко 30 одсто тржишта у овој општини.

Овом предузећу на Косову претило је одузимање лиценце, али се то није догодило.

Подсетимо, Привредно друштво мтс Д.О.О. основано је октобра 2015. године у складу са Споразумом о телекомуникацијама који је потписан 08.09.2013. године у Бриселу и Акционим планом у области телекомуникација, договорен 25.08.2015. године.

Примарна делатност МТС Д.О.О. је делатност жичане телекомуникације, а секундарна делатност бежичне телекомуникације.

Foto: KoSSev

Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар