Почетна » Јовановић: Забринут сам за безбедност тужиоца, Симоновић што обећа то и уради : ВИДЕО

Јовановић: Забринут сам за безбедност тужиоца, Симоновић што обећа то и уради : ВИДЕО

од admin
0 коментар

 

Драгољуб Симоновић, окривљен за паљење куће Милана Јовановића, поручио је на рочишту одржаном 12. децембра да „тужиоцу може да се деси да више уопште не буде и да не ради као јавни тужилац“.

Описујући шта се дешавало на рочишту, Јовановић је казао да је Симоновић одржао политички говор, извређао новинаре и јавно претио тужиоцу.

„Ја сам забринут за безбедност земеника јавног тужиоца, јер господин Симоновић све што обећа он то и уради“, казао је Јовановић.

Он додаје да је било мучно слушати како окривљени у једном судском поступку јавно прети јавном тужиоцу.

„Ја сам ту претњу разумео тако да јавни тужилац не сме да износи доказе које је прикупио приликом истраге. Симоновић се тако бахато понашао и ја сам осећао да нешто није уреду. И видели сте да бивши полицајац мења исказ у поступку. Он ниједну реч није рекао у своју одбрану, он је бранио Симоновића“, препричао је Симоновић последње рочиште.

Говорећи о притисцима и страху за сопствену безбедност, гост Новог дана каже да је не осећа, јер је, како истиче, свој живот проживео.

„Да будем искрен, мени је 70 година. Ја сам свој живот проживео. Ово што сада радим, радим за вас млађе пред којима је живот. Ја се за свој живот не плашим“, напомиње Јовановић.

Истиче да притиске у последње време не трпи, што приписује и сталној полицијској заштити коју има. С друге стране, притисци су, каже, на другим новинарима и уреднику портала Жиг инфо

 

„Али, ми не посустајемо и нећемо стати док не завршимо оно што смо започели, да Општином Гроцка управљају прави људи. Не интрересује нас из које су странке“, објашњава Јовановић.

Говорећи о притисцима на медије, он каже да је све већа и већа опасност, а да се над новинарима спроводе хајке.

„Видите која је хајка на новинаре. Не могу да врше интервју с политичарем, јер политичар хоће да врши интервју с новинаром. Ви очекујете да одговара на ваша питања, а не да он вама контра поставља питања“, рекао је новинар Жиг инфа.

Прошло је тачно годину дана од када је Милану Јовановићу запаљена кућа док је у њој спавао. Јовановић каже да после годину дана кућа још није потпуно реновирана, судски поступак није окончан, а њему је остао горак укус да се ништа није променило.

Од државе, како каже, не очекује ништа, сем да не утиче на правосуђе. За евентуалне притиске у овом поступку не зна, а како истиче, знаће се када буде донета пресуда.

„Не смем ништа унапред да кажем. Видећемо на крају да ли ће окривљени бити осуђен или неће“, објашњава Јовановић.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар