Почетна » Телекому од НБС 100 милиона евра на “зајам”

Телекому од НБС 100 милиона евра на “зајам”

од admin
0 коментар

 Народна банка Србије је известила да је Телеком Србија крајем прошле недеље емитовао корпоративне обвезнице у вредности од 23,5 милијарди динара, што су прве обвезнице које је нека наша компанија издала од када су на пролеће корпоративне обвезнице уврштене у пакет помоћи привреди у борби против кризе која је настала због коронавируса.

У том саопштењу НБС је навела да су обвезнице петогодишње, у динарима, са каматном стопом од 3,97 одсто. У том саопштењу, наводи се да су купци обвезница “реномиране финансијске институције у Србији које имају континуирани увид у пословање компаније”. Како сазнаје и пише “Данас”, четири пословне банке су купци ових обвезница, а како тај лист незванично сазнаје Народна банка је од њих већ откупила корпоративне обвезнице Телекома у вредности од око 100 милиона евра.

У мају ове године Централна банка је уврстила корпоративне обвезнице на листу хартија од вредности које се могу користити у монтераним операцијама Народне банке. Тако је омогућено да НБС купује купује обвезнице од домаћих пословних банака, а оне ће моћи и да се користе као средства финансијског обезбеђења за добијање кредита за одржавање дневне ликвидности банака и краткорочних кредита за ликвидност.

Ивана Стојанов   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар