Почетна » Милан Јовановић: Отворено су претили тужиоцу Миловановићу и током суђења, које сада желе да упропасте

Милан Јовановић: Отворено су претили тужиоцу Миловановићу и током суђења, које сада желе да упропасте

Миловановић темељ успешности овог процеса

од Други Пишу
0 коментар

Тужилац Предраг Миловановић, који је брзим расветљавањем паљења куће Милана Јовановића, новинара портала Жиг инфо, задобио поверење јавности, нашао се на мети таблоида због свог истражног рада који је довео до тужбе против Драгољуба Симоновића, бившег председника Општине Гроцка и функционера Српске напредне странке.

Милан Јовановић, који је већ скоро четири године, колико траје суђење, са својом супругом Јелом Дељанин изложен увредама и нападима одбране, каже да је тужилац Миловановић темељ успешности овог процеса:

„Добро се сећамо изјаве Драгољуба Симоновића и отворене претње тужиоцу Миловановићу да лако може да се деси да не обавља посао који је до сада обављао. Очигледно је да се кренуло у том правцу. Њима је циљ да дискредитују тужиоца Миловановића да би уместо њега дошао други јавни тужилац и комплетан предмет упропастио.”

Он напомиње да не зна шта стоји иза напада на Миловановића и пита се одакле новинарима таблоида информације које сада пласирају.

„Новинари Српског телеграфа, колико је мени познато, никада нису дошли на суђење. Одакле њима ове информације? Ко њима то даје? За мене је ово пристрасно, неаргументовано писање и сумњам да је у питању наручен текст. Ко га је наручио, то не знам, али верујем да неће утицати на мишљење судије”, каже Милан Јовановић за Цензоловку.

Због напада на тужиоца Предрага Миловановића и подривања суђења за паљење куће Јовановића реаговали су и Славко Ћурувија фондација и Удружење јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца.

 

Тамара Спајић, Цензоловка

Можда ти се свиди

Оставите коментар