Почетна » Овако ће изгледати Трг Николе Пашића после реконструкције и без старе фонтане која је симбол Београда

Овако ће изгледати Трг Николе Пашића после реконструкције и без старе фонтане која је симбол Београда

од Други Пишу
0 коментар

Реконструкција Трга Николе Пашића кренуће чим то временски услови дозволе, најавио је Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић. Иако је изјавио да су све административне ствари завршене, још није изабран извођач радова, на које ће бити потрошено око пет милиона евра.

Град Београд расписао је крајем октобра тендер за реконструкцију београдског Трга Николе Пашића, а рок за подношење понуда био је 20. новембар. Оно што је непријатно изненадило Београђане је информација да ће фонтана, која је деценијама красила Београд и постала симбол главног града, бити уклоњена. На њено место биће постављена нова.

Шапић је изјавио да је то било у плану још пре неколико година.

„Само уређење трга ће остати исто, наравно све ће бити ново, нове плоче, нова фонтана и са парком у Влајковићевој овај потез у самом центру града, можемо слободно да кажемо, добиће изглед какав стварно заслужује и какав Београд треба да има“, закључио је Шапић.

Он додаје да је пројекат готов, да је добијена грађевинска дозвола и да су све административне ствари завршене.

„Верујемо да не би требало да радови на реконструкцији Трга Николе Пашића трају дуже од неколико месеци. Када се на пролеће крене са радовима, очекујемо да до краја идуће године бити завршени, а у 2025. години ће потпуно бити завршен овај део града“, рекао је Шапић.

Подсећамо, пре више од месец дана објављен је тендер за реконструкцију Трга Николе Пашића, за коју ће бити издвојено најмање 585 милиона динара (око пет милиона евра, без урачунатог ПДВ-а), колика је процењена вредност. Изабрани извођач биће дужан да све уговорене радове у целости заврши у року од 210 календарских дана од дана увођења у посао.

Радови на рестаурацији споменика нису обухваћени овим пројектом, али је неопходно током извођења радова на тргу заштити постојећи споменик од оштећења, наводи се у документацији.

Foto:FoNet/Marko_Dragoslavic; Beoinfo

Анђела Вучићевић  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар