Почетна » Дубиоза колектив новом песмом „Бубрези“ најављује нови албум „Агрикултура“

Дубиоза колектив новом песмом „Бубрези“ најављује нови албум „Агрикултура“

"Бубрези" имају јако терапијско деловање

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Песма врло знаковног назива „Бубрези“ која најављује нови албум Дубиозе колектив настала је као нуспојава претераног конзумирања друштвених мрежа у протекле две године. Пандемија је на свима оставила трага, а беспућа интернета су испочетка деловала као утешни бег од сурове реалности.

Дубиоза колектив увек је у току друштвених догађања па песма „Бубрези“ говори о токсичности која стоји иза пажљиво програмираних алгоритама који имају задатак да нас што дуже задрже на мрежи и да успут кликћемо на различите маркетиншке понуде.

„Наше постојање је у једном периоду било у суженој свести конзумирања мрежа уз кратке паузе да поједемо оно што смо кликнули и да нам неки од курирских доставних сервиса то испоручи на врата. Осим притиска који алгоритми праве на конзумента, постоји и притисак на креаторе садржаја и ту је механизам још агресивнији и бруталнији. Уколико не убацујеш довољно садржаја у вечито гладна уста алгоритма – све што си до тада направио постаје неважно и тонеш у анонимност на дно фееда где те нико више не види. То приморава људе да у очају раде све луђе и екстремније ствари не би ли добили тај несретни виеw или лике, а то је опасна зона и за креатора и за конзумента садржаја.“ – објашњавају из бенда

Ако сте зависни од интернета и социјалних мрежа, „Бубрези“ имају јако терапијско деловање. Након што преслушате ову песму 2000 пута – ваш проблем ће једноставно нестати.
Јер како каже стара народна: клин се клином избија.

„Спот за песму „Бубрези“ направили смо у вертикалном формату јер смо хтели да, интензивним кориштењем ТикТок-а и Инстаграма, фолирамо да припадамо младој генерацији, без обзира што нам годишта на личним картама говоре другачије. Боље снимати модерне ТикТок спотове, него ићи на пластичне операције или ботоx.“ – рекли су из бенда

Можда ти се свиди

Оставите коментар