Почетна » Представљен четврти роман Пеђе Ристића „Цвет Камилице“

Представљен четврти роман Пеђе Ристића „Цвет Камилице“

од Други Пишу
0 коментар

Четврти роман Пеђе Ристића ,,Цвет камилице“ широј публици је представљен почетком новембра 2023. године у Библиотеци града Београда и утисци будућих читаоца су позитивни.

Неретко се чуло да ,,никад нису видели тако лепу књигу“ и да сам поглед на књигу ,,изазива пријатне емоције“. Тој лепоти свакако доприноси маестрална илустрација Југослава Влаховића која приказује точкове времена и модификоване вирусе који вуку цвет камилице, који је у овом делу симбол среће – фантазмагорично пада из косе јунака овог романа у тренуцима среће, дајући нов, али прецизан опис среће – краткотрајна је и нестабилна.

 

Иако почиње као крими прича, а радња се развија у породично-историјски роман о три генерације породице Радовић, пратећи (интер)нациолне токове и дилеме у Србији, Црној Гори, Русији, Украјини и Европи у протеклих 70 и будућих 10 година, разоткрива менталитет, колективну (не)свест, па прераста у роман са кључ(евима).

 

Неке од кључева можете преслушати посредством QР кода (што ово дело чини мултимедијалним) или на сајту  pedjaristic.com, а у коментарима можете написати и друге кључеве до којих сте, дошли читајући овај роман.

Можда ти се свиди

Оставите коментар