Почетна » СНИМАЊЕ У ТОКУ Тамо где шљиве миришу (ФОТО)

СНИМАЊЕ У ТОКУ Тамо где шљиве миришу (ФОТО)

од admin
0 коментар

Радња филма одиграва се у лето 1914.г. пре чувене Церске битке када се прва офанзива и покушај уласка у Србију аустроугарске војске десио на Дрини код Љубовије.

По наредби генерала Штурма, један одред-„Љубовијски одред“ послат је на Дрину да брани Ваљево и омогући Степи Степановићу да изадје на Цер. 109 \. Ландсурмска бригада и 42. „вражја дивизија“ аустроугарске војске, чији је војник био и Јосип Броз, прешли су Дрину код Љубовије 8. септембра ујутро 1914. године и починили невиђена зверства. О јунацима Љубовијског одреда и страдалим цивилима говори и филм „ТАМО ГДЕ ШЉИВЕ МИРИШУ“. Снимање је увелико у току а поред глумаца аматера, статиста има и познатих глумаца а и оних из света музике.

Гости у филму су Мирољуб Трошиш-Ђода из серије „СЕЛО ГОРИ’, као и Ненад Окановић, Нела Видаковић, певач „Гоци Бенда“ Срећко Марић. Поред њих очекује се да ће се и многи други укључити у овај пројекат, како би се на овај начин одужили својим храбрим претцима.

Млада продукција „Соко филм“ је главни иницијатор и организатор овог пројекта. Снимање се наставља у Ваљеву у Тесњару, на Сарганској осмици, Зворнику…

 


За Жиг Инфо
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар