Почетна » Бициклијада по 15. пут у Врчину

Бициклијада по 15. пут у Врчину

Организатор Градска општина Гроцка, Бициклистички савез Београда, Удружење грађана „Сложно за Врчин“, као и Град Београд

од Жиг Инфо
0 коментар

На данашњој петнаестој по реду бициклијади одржано је такмичење у 5 категорија. Прво су снаге одмерили најмлађи учесници бициклијаде, деца предшколског узраста.

Након њих, такмичила су се деца првог и другог разреда основних школа, дечаци и девојчице. Трећа категорија били су дечаци и девојчице која похађају трећи и четврти разред, затим су уследиле трке за децу петог и шестог разреда и на крају ученици седмог и осмог разреда у категорији дечака и девојчица.

У данашњем делу спортске манифестације по први пут одржана је трка Бициклистичког Савеза Београда.

Овогодишњу петнаесту по реду бициклијаду у Врчину улепшало је Културно уметничко друштво Стеван Штрбац из Врчина који је у музичком делу програма наступио са Играма из Лечве, Сплетом игара из Шумадије и Играма из западне Србије, које је у три блока извео  дечији ансамбл „Славуј“.

У музичком делу програма представили су се и ученици Основне школе Свети Сава из Врчина који освајају награде на такмичењима. Припрему је одрадила наставница музичке културе Мила Ђачић. Прва је наступила ученица 6 разреда Драгана Ђорђевић, са освојеном првом наградом на градском такмичењу „Златна Сирена“, а извођењем ауторске песме „Само Љубав“ освојила је другу награду на Републичком Такмичењу. Данас је извела песму „БИЛ, БИЛ“.

Овогодишњу бициклијаду улепшала је и  ученица 7. разреда Основне школе „Свети Сава“ из Врчина, Ана Миленковић, уз припрему наставнице музичке културе Миле Ђачић, са освојеном првом наградом на градском такмичењу „Златна Сирена“. Ана Миленковић извела је нумеру „Заспо Јанко“.

Главне награде овогодишње манифестације су биле 3 бицикле. Прва места из сваке категорије такмичара учествовала су у срећном извлачењу за главну награду.

 

Екипа Жиг инфа

Можда ти се свиди

Оставите коментар