Почетна » Спортске игре младих у Калуђерици

Спортске игре младих у Калуђерици

од Други Пишу
0 коментар

Дечаци и девојчице из општине Гроцка,уживали су у дружењу, али и спортским турнирима у оквиру Дунав осигурање Спортских игара младих. Била је то прилика да покажу колико су брзи, спретни у игри „између две ватре“, али и спремни када треба заиграти баскет 3×3 и мали фудбал. Три првопласиране екипе из свих спортова избориле су пласман на велико градско финале које ће се одржати 3. јуна на Ади Циганлији.

Пре почетка турнира одржана је и еколошка радионица „Зеро Wасте – буди део игре – чувајмо нашу планету“. Деци се обратила председница Дунав осигурање Спортских игара младих Марија Михајловић која им је пожелела среће на теренима, али их је подсетила колико је важно да се друже, да поштују фаир плаy и да увек пруже руку једни другима, без обзира на резулатат. Испред општине Гроцка присутне је поздравио председник Драган Пантелић који је захвалио Дунав осигурање Спортским играма младих што су деци Гроцке пружиле прилику да буду део најлепше спортске приче у региону и обећао, када је реч о екологији, да ће надлежни учинити све да свој деци омогуће да одрастају и баве се спортом у што здравијој животној средини. На крају, председница Дунав осигурање Спортских игара младих и председник, на опште одушевљење деце, били су први учесници еколошког полигона.

Најбоље пласиране екипе биће учесници Каравана радости и пријатељства, који ће се одржати 3. јуна на Ади Циганлији. Победнике потом очекује Регионално финале које ће се средином јуна одржати у Петровцу на Млави.
За победнике региона почетком јула организовано Државно финале на некој атрактивној локацији у Србији, а врхунац и завршница Спортских игара младих одржаће се у августу у Сплиту, где све учеснике поред спортских такмичења очекује и мини летовање.

Можда ти се свиди

Оставите коментар