Почетна » ИСПУЊЕНО Реализован пројекат трајне заштите насеља Текија од бујичних вода

ИСПУЊЕНО Реализован пројекат трајне заштите насеља Текија од бујичних вода

од admin
0 коментар

Отклањање последица бујичних поплава, које су прошле године причиниле огромне материјалне штете на инфраструктури у насељу Текија на територији општине Кладово, у целости је завршено под надлежношћу Кабинета министра без портфеља задуженог за ванредне ситуације Велимира Илића.

Према извештају о предузетим активностима санације у насељу Текија, од 7. јула 2015. године, санирано је 24км путне мреже, 85м водоводне мреже, 25м канализационе мреже, и изграђена су 3 стамбена објекта, док је у оквиру пројекта заштите од бујичних вода изведено близу 99% грађевинских радова предвиђених пројектом изградње Затворене регулације са бујичним преградама. Прошлогодишње атмосферске падавине у општини Кладово износиле су 280 л/м2, што се у просеку бележи за период од 6 месеци, док је процењена количина наноса која је доспела у насеље Текија износила 50.000 м3, уз брзину поплавног таласа од 10 м3/с. Услед тога, постојећи потоци и канали нису могли да прихвате енормно велике количине бујичног материјала, што је довело до огромног депоновања изнад и у населју Текија.

Пројекат заштите насеља Текија од бујичних вода обухватао је грађевинске радове на уређењу притоке потока Одуш, уређење главног тока кроз насеље, као и изградњу отвореног дела регулације на још три локације, чиме је изведена регулација укупне дужине 750м, која је пројектована да прими, амортизује и каналише 15000м3 бујичног наноса.“

ISPUNJENO“07.07.2015. Realizovan projekat trajne zaštite naselјa Tekija od bujičnih vodaOtklanjanje posledica bujič…

Posted by Nova Srbija Grocka on понедељак 11. јануар 2016.

Можда ти се свиди

Оставите коментар