Почетна » Сада председници, некада таксисти, конобари, сладолеџије

Сада председници, некада таксисти, конобари, сладолеџије

од admin
0 коментар

Са велике временске дистанце нека прошла времена и одлуке могу деловати потпуно необично, или пак, смешно. Представљамо вам неоткривену прошлост 6 највећих светских државника. Погледајте чиме су се они некада бавили пре него што су постали део политичке елите.

Владимир Путин је био спреман на све да прехрани породицу
Владимир Путин – дете из радничке породице

Дечак из радничке породице, не баш добар ђак, одмалена је маштао да постане обавештајац па је уписао права и одмах по завршетку факултета запослио се у Великој кући на Литејном проспекту 2, односно у КГБ-у за Лењинградску област, где је радио од 1975. до 1984. Средином осамдесетих послат је у Источну Немачку као мајор, а по повратку у домовину, у тешко економско стање, Путинови биографи истичу како је био спреман и да таксира да би измирио трошкове и издржавао децу и супругу, али никада заиста није сео за волан таксија.

Продавао сладолед и конобарисао када је био млад

Барак Обама-сладолеџија

Први човек САД-а зна како је радити „за мале паре“. Наиме, амерички председник није имао много среће у проналажењу посла у младости па је тако на чак четири радна места радио за минималац. Он је пунио сладолед за познату фирму и ланац посластичарница „Баскин-Роббинс“, кратко је конобарисао, бавио се аматерским сликањем, а једно лето провео је чистећи градилиште током студија. Обама је изјавио да ће и његове ћерке током школовања радити хонорарне послове.

– Свако дете мора да осети како је радити неки напоран посао за малу плату. То је живот – рекао је председник САД.

Радила као конобарица: Ангела Меркел
Ангела Меркел- конобарица

Немачка канцеларка Ангела Меркел некада је носила тацну и у блокчић бележила поруџбине. Као студенткиња физике у Лајпцигу, Меркелова је радила као конобарица у дискотеци да заради џепарац. Како је увек била политички амбициозна, у младости се прикључила омладинској организацији „Фреи Деутсцхе Југенд“ (ФДЈ) али, како каже, бавила се углавном културним приредбама и продајама карата за позориште.

Политиком је почела да се бави у 35. години, недуго после пада Берлинског зида. Ушла је у удружење за грађанска права које се после прикључило конзервативној странци канцелара Хелмута Кола.

Још као млад тежио да буде звезда: Силвио Берлускони

Силвио Берлускони-басиста

Контроверзни бивши премијер Италије Силвио Берлускони завршио је права на Универзитету у Милану, а током студија основао је бенд са садашњим директором корпорације „Медиасет“ и аматерским пијанистом Феделом Конфалонијеријем. Берлускони је у бенду свирао бас гитару и био главни вокал, а бенд је повремено наступао на крузерима. Његова права пословна каријера почела је у грађевини када је касних шездесетих година изградио стамбени блок надомак Милана, а новац је уложио у рекламну агенцију. Касније је покренуо ТВ канал, а убрзо је постао медијски могул и власник ФК Милан. Сам је 1993. основао странку „Форза Италиа“, која га је довела на чело државе.

Музика му је у крви: Тони Блер
Тони Блер-рокер

Као и већина тинејџера шездесетих година, Тони Блер био је опседнут рокенролом. Идол му је био Мик Џегер, али је млади Тони сањао да ради и иза сцене као менаџер или промотер. Пре него што је кренуо на студије права Универзитета у Оксфорду упутио се у Лондон, где је провео годину дана безбрижно „управљајући“ студентским рок бендовима уговарајући свирке и плоче са својим пријатељем Аланом Коленетом.

Како би саставили крај с крајем, двојица пријатеља су чак и слагала полице с храном у супермаркету у Кесингтону. На Оксфорду је кратко био фронтмен бенда „Углy Румоурс“ (Ружни трачеви).

Иако одрастао у богатој породици радио је као чистач авиона

Никола Саркози-чистач

Иако је ових дана у жижи јавности због корупције, бивши француски председник Никола Саркози одрастао је у веома богатој породици и по мајци и по оцу и није имао потребе да зарађује за преживљавање. Ипак, током служења војске радио је као чистач борбених авиона. Иако их је отац напустио док је Никола још био млад, он је успео да након студија права отвори рекламну агенцију како би се бринуо о себи. То му је донело богатство, а већ са 22 године био је политички активан. Деда по мајци био је Јевреј, па поједини извештаји наводе да је Саркози радио и за израелску тајну обавештајну службу Мосад много пре него што је постао председник.

Телеграф-Вести

Можда ти се свиди

Оставите коментар