Почетна » Ђуричковић представљен у Хумској, до 8. јуна сваки дан по једна промоција (ВИДЕО)

Ђуричковић представљен у Хумској, до 8. јуна сваки дан по једна промоција (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Досадашњи фудбалер Радничког из Ниша Петар Ђуричковић представљен је у Београду као прво појачање Партизана у летњем прелазном року. Ђуричковић је с црно-белима потписао трогодишњи уговор.

– Част ми је што овде, што сам брзо успео да се договорим и да постанем члан Партизана. Урадићу све да оправдам указано поверење. Очекујем да се брзо уклопим у тим, јер их и делимично јако добро знам. Надам се да ћу успети да се изборим за место у тиму – рекао је Ђуричковић новинарима у Београду.

Ђуричковић који игра на позицији офанзивног везисте, претходне две сезоне је провео у Радничком из Ниша. Овај 24-годишњи фудбалер ће у новом клубу носити дрес са број 11.

– Конкуренција у Партизану је јака, а ја ћу се трудити да дам максиму. Очекујем успешну сезону, верујем да ћемо успети да освојимо титулу, да ћемо одбранити Куп Србије, а да ћемо у Европи успети да се такмичимо што дуже – рекао је Ђуричковић и додао да му је прелазак у Партизан велики искорак у каријери.

– После две сезоне у Радничком, а поготово ове последње, када нам на крају измакла Европа сам доста напредовао, али очекујем да у овим условима, какве има Партизан додатно напредујем и покажем се у најбољем светлу – рекао је Ђуричковић.

Спортски директор Партизана Ивица Илиев рекао је да, без обзира шта јавност мисли о Суперлиги Србије и њеном квалитету, у њој постоје квалитетни играчи који „заслужују да носе дрес с грбом Партизана“.

– Петар је један од тих играча који заслужује да носи Партизанов дрес. Драго ми је што данас можемо да озваничимо прелазак једног од двојице најбољих играча Радничког… Надам се да ћемо и наредних дана моћи и овог другог да представимо. Веома је извесно да ће и Саша Марјановић бити део овог клуба – рекао је Илиев.

Илиев је додао да ће скоро сваки дан до 8. јуна на стадиону Партизана бити представљан по један нови играч.

– Биће ово богат прелазни рок. До 8. јуна, када је окупљање пред почетак припрема за нову сезону, ће надам се добар део посла бити обављен, а до 21. и одласка на припреме у Пољску већи део екипе бити подмирен. Биће озбиљних промена, па чак и осам, девет нових имена – рекао је Илиев и најавио да очекује долазак „једне од најбољих „десетки“ икада на овим просторима“.

На питање новинара да ли му стање у Партизану отежава разговоре са евентуалним појачањима, Илиев је рекао да покушава да скрене пажњу с тога.

– Ја им кажем да не гледају то што се дешава, већ да погледају грб клуба у који долазе, јер је то најбитније. То је мотивација, јер Партизан изнад свега, а ако није довољна мотивација таква громада од клуба, онда немамо шта да причамо – рекао је Илиев, нагласивши да у клуб још није стигла адекватна понуда за неког играча.

– Претходна сезона се још увек није ни завршила… Многи клубови чекају Европско првенство, па ће ситуацију да решавају после у јулу и августу… – рекао је Илиев.

 

(beta)

Можда ти се свиди

Оставите коментар