Почетна » Најбољи старт Орлова икада

Најбољи старт Орлова икада

од admin
0 коментар

Само један од девет досадашњих селектора успео је да се са Орловима пласира на велико такмичење, а било је то 2010. године. Тада је репрезентацију предводио Радомир Антић.

Прекретница на путу до Јужне Африке била је утакмица у Бечу против Аустрије 3:1. Од тада су Орлови ишли само узлазном путањом и на крају, као први у групи (Француска, Литванија, Фарска Острва, Аустрија, Румунија), отишли на завршни турнир 2010.

Занимљиво да тада репрезентативци Србије нису имали најбољи старт у историји. У прве три утакмице, у квалификацијама за одлазак на СП 2010, у истом периоду, Орлови су имали учинак од две победе и једног пораза. Србија је славила против Литваније (3:0) и Фарских Острва (2:0), док је бодове изгубила у Паризу од Француске (1:2).

Са садашњим селектором, Орлови су забележили две победе (Молдавија 3:0 и Аустрија 3:2) и реми (Република Ирска 2:2).

Ако се узме укупан број утакмица, рачунајући и пријатељске у овом периоду (шест), Славољуб Муслин има учинак од четири победе и два ремија, док је Радомир Антић имао четири победе и два пораза (Пољска, Француска).

Тим који је предводио Радомир Антић, на прве три утакмице, постигао је шест голова, док су изабраници Славољуба Муслина ефикаснији. Мрежа противника у овим квалификацијама тресла се чак осам пута.

У једном сегменту игре генерација која је отишла на СП 2010. године је далеко боља.

На три меча одбрана у саставу: Стојковић, Ивановић, Драгутиновић, Видић, Обрадовић примила је само гол. Данашња, у којој су, такође, Стојковић и Ивановић чак три више.

 

(zurnal)

Можда ти се свиди

Оставите коментар