Почетна » Веран Матић: Обавестио сам премијерку да општина Гроцка није помогла Јовановићу

Веран Матић: Обавестио сам премијерку да општина Гроцка није помогла Јовановићу

од admin
0 коментар

Председник Комисије за истраживање убистава новинара Веран Матић рекао је за Удружење новинара Србије (УНС) да је обавестио премијерку Ану Брнабић да новинар „Жиг инфа“ Милан Јовановић од општине Гроцка није добио новчану помоћ за обнову изгореле куће, као и да је она обећала да ће се бавити решавањем тог проблема.

 

                                                                   Фото: Медија центар

Матић је за УНС рекао да је Брнабић замолио да се пронадје други извор како би се завршили сви неопходни радови на кући Јовановића, првенствено спољна изолација која је веома важна за зимске дане, као и реконструкцију запаљене гараже.
 
„Верујем да би се веома лако скупила средства да постоји воља. Добијам утисак као да не желе да се замере бившем председнику општине којем се суди под оптужбом да је налогодавац ове паљевине, својеврсног покушаја убиства Јовановића и његове супруге, као да он сам још влада Гроцком“, рекао је Матић, а пренео УНС.
 
Он је казао да је „заиста неразумљиво да општина Гроцка не жели да исправи бар део ужасне неправде почињене“ Јовановићу.
 
„Недостатак воље да се надокнади нанета штета бар када је о имовини реч, још једна је опасна порука охрабривања некажњивости насиља над новинарима“, навео је Матић.
 
УНС је подсетио да је Матић у августу са Јовановићем и председницом Општине Гроцка Живадинком Аврамовић имао састанак, а који је заказан из кабинета премијерке Ане Брнабић.
 
Претходно је Јовановићу на састанку Брнабић обећала помоћ за завршетак његове куће, која је изгорела у децембру прошле године.
 
ИЗВОР: Данас/Бета

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар