Почетна » Драгољуба Симоновића се сада одриче и рођени брат који због избора тврди да „са њим нема ништа“

Драгољуба Симоновића се сада одриче и рођени брат који због избора тврди да „са њим нема ништа“

ИЗЈАВА СЛАВКА СИМОНОВИЋА ПРЕДСЕДНИКА УДРУЖЕЊА „ПРЕПОРОД“ ИЗ ГРОЦКЕ, КОЈИ ЈЕ ПОДРЖАО ГРУПУ ГРАЂАНА „1 ОД 5 МИЛИОНА – БЕОГРАДСКИ ФРОНТ“, ПОВОДОМ НАТПИСА У МЕДИЈИМА

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Изјаву Славка Симоновића, рођеног Драгољубовог брата који је осуђен на четири године затвора због паљења куће нашег колеге Милана Јовановића, преносимо у целости:

  • Ја, Славко Симоновић, јесам брат Драгољуба Симоновића, бившег председника ГО Гроцка, осуђеног због подстрекивања на паљење куће новинару Милану Јовановићу.  Од те чињенице, коју узгред нисам бирао, нажалост не могу да побегнем. Али могу да апелујем на јавност да не суди о мени кроз биографију Драгољуба Симоновића, јер то није моја биографија, нити сам на било који начин суделовао у истој. Тражим од људи да о мени суде на основу мојих дела, а не туђих поступака. Ово говорим из разлога што су почели напади на удружење “Препород” које водим и мене, након што смо најавили да ћемо као удружење изаћи на општинске изборе, и након што смо дали подршку Групи грађана “1 од 5 милиона – Београдски фронт” који на изборе за Град Београд излазе са листом “Ритам града”.  Управо су због мог крвног сродства са Драгољубом Симоновићем, које – понављам – нисам бирао, иницирани покушаји дискредитације поменутих удружења (ни кривих ни дужних) и мене лично. Верујем да моје комшије јако добро знају, али подвућићу ћу: са Драгољубом Симоновићем нисам ни у каквом контакту, и не знам ништа о њему осим тога да је тренутно ван Србије. Нисам суделовао у његовим поступцима, а понајмање у ужасу као што је било паљење куће новинара, а то може да потврде и званична документа јер нисам, ни на који начин био део истраге.  Са његовом политиком се никада нисам слагао. Бирао сам свој пут. Тако сам се посветио спорту, а из моје школе за кјуконшаи изашло је на стотине младих људи и стотине пехара. Волео бих да о мени говоре моја дела – чиста биографија, каријера без мрље, посвећеност спорту и поштеној борби. Не би било људски ни према коме судити му због греха који нису његови. Цео живот инсистирам на овоме – свако да одговара за оно што је згрешио, по закону и по правди Бога. И Драгољуб Симоновић и било ко други. Желим да помогнем нашој заједници. Чврсто верујем да је на свакоме од нас да учини колико је у могућности, поготову данас када нам се градови и општине разарају до сржи. Међутим, уколико моје присуство смета, спреман сам да се повучем. Ипак, верујем да ме суграђани оцењују на основу мојих дела, посвећености и жеље за заједничким напретком, а не предрасуда и сродства са било ким.

Фото: Курир тв

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар