Почетна » Bolnica očišćena posle 30 godina! (FOTO)

Bolnica očišćena posle 30 godina! (FOTO)

од admin
0 коментар

Meštani kažu da je bajka ’’Trnova Ružica’’ bila „malo dete“ za džunglu koja se na tom mestu nalazila.

– Zaječarski ZC je paviljonskog tipa, proteže se na dva hektara i ima oko 15 zgrada. Doneo sam odluku da se očisti ceo bolnički krug od rastinja koje je za više od 30 godina prekrilo veliki deo našeg paviljona. Na mnoga mesta ljudska noga nije kročila više decenija. U planu je da ruinirani objekti, koji se uopšte nisu videli, uđu sistem za rušenje – kaže nam novopostavljeni direktor ZC Zaječar dr Miroslav Stojanović.

Oko 30 radnika je i dalje na terenu. Radovi traju tek desetak dana, još uvek nije sve završeno, i za to vreme iz kruga ZC izveženo je više od 50 kamiona (velikih, nosivosti 12 tona) šiblja.

– Sklopili smo Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Upravom kazneno-popravnog doma u Nišu i Upravom Okružnog zatvora u Zaječaru, tako da radove vrše njihovi štićenici – kaže dr Stojanović.

Bolnica donirala crepove

Kada se uklonilo nabujalo rastinje, pojavilo se nekoliko ruiniranih zgrada bez vrata, prozora i nameštaja, ali sa očuvanim crepom. Uprava bolnice je crep donirala Veroljubu Stojanoviću iz obližnjeg sela Prlita, kome je u požaru stradao stambeno- ekonomski objekat.

-Uprava ZC je načinila human gest jer sam dobio više hiljada crepova i uveliko prekrivam krov koji je izgoreo u potpunosti.Ta donacija mi zaista puno znači – rekao nam je Veroljub.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар