Почетна » Tajkun Đilas preuzima Beograd!

Tajkun Đilas preuzima Beograd!

од admin
0 коментар

Kako „Alo!“ saznaje, bivši predsednički kandidati Vuk Jeremić i Saša Janković će na beogradskim izborima, koji će biti održani početkom sledeće godine, podržati bivšeg gradonačenika Beograda Dragana Đilasa, koji će biti njihov zajednički kandidat.

Prema rečima našeg izvora, ta odluka je doneta pre nekoliko dana i konačna je.

– Janković ne sme sam da se kandiduje jer je svestan da neće dobro proći, a nema nikoga u svom pokretu ko bi tu priču mogao da izgura. Jeremić takođe, doživeo je dežak debakl na predsedničkim izborima, a pritom iza sebe nema ni stranku ni pokret. Sve nade polažu u Đilasa, koji će, s obzirom na dobro finansijsko stanje, moći da vodi visokobudžetnu kampanju. Naravno, za podršku će im se odužiti kada se domoge funkcije gradonačenika – priča naš izvor.

On navodi da će se Đilas tokom kampanje svim silama truditi da raznim spinovima prikrije istinu da je u vreme svoje vladavine zadužio Beograd za 1,1 milijardu evra.

– Janković i Jeremić će mu pomagati u tome. Već su razvili sve moguće taktike. Najverovatnije u svoj pakt neće zvati nikoga više od opozicije jer su uvereni da im više niko nije potreban – kaže naš izvor.

Vladimir Pejić, direktor agencije „Faktor plus“, za „Alo!“ kaže da je problematično to što ni Đilas, ni Janković, ni Jeremić iza sebe nemaju stranku, kao i da su se odlučili za pogrešnu taktiku.

– Beogradske izbore opozicija shvata kao sudbonosne i kao nešto što može promeniti kompletnu političku scenu. Jasno je da oni sada hoće da prečicom urade nešto što se radi na duži rok. Oni nemaju stranku i po mom mišljenju najpre je bilo potrebno napraviti i ojačati stranke, pa praviti koaliciju, a ne koaliciju, pa u zavisnosti od rezultata izbora praviti stranke. Sve to je dosta konfuzno i zapravo pokušaj da se prečicom dođe do rezultata. Iz iskustva se zna, da bi se postigao rezultat na našoj političkoj sceni, mora da postoji sistematski rad i proces koji dovodi do željenog rezultata – komentariše on.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар