Почетна » ГРОЦКА Ожеднео им сибирски брест поред Дунава

ГРОЦКА Ожеднео им сибирски брест поред Дунава

од admin
0 коментар

У марту месецу 2015. године осванула је вест да ће грочанска обала Дунава, коначно заживети као шеталиште поред реке! Ово су најавили челници општине Гроцка, а од уторка почињу први радови на сређивању приобаља. Ову акцију симболично су назвали „Сиђи до реке“, а главни акценат је био на засаду 150 садница сибирског бреста.

Након ове вести појавила се сумња у одабир растиња, јер је много случајева говорило да је сибирски брест донео само невоље тамо где је посађен. Међутим из општинеске власти у Гроцкој су уверавали да ово растиње није алергена врста дрвећа као и да трпи све временске услове. Ипак, данас је  ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка заливао, како су написали „Ожеднели брест!

-Радници ЈП Водовод и канализација Гроцка данас су залили ожеднеле саднице Сибирског бреста на Дунавском кеју у Гроцкој, написано је на друштвеној мрежи водовода Гроцка.

Иако је Дунав на само неколико метара удаљен, водовод Гроцка је ипак довезао цистерну и заливао стабла на грочанском кеју! По слици, овај посао раднику водовода у Гроцкој није тешко пао. Имао је времена, изгледа, и да позира:

Можда ти се свиди

Оставите коментар

nine − 4 =