Почетна » „Животни пут“ Љубице и Миодрага у насељу Дубочај у Гроцкој (Фото и Видео)

„Животни пут“ Љубице и Миодрага у насељу Дубочај у Гроцкој (Фото и Видео)

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Љубицу и Миодрага је живот „натерао“ да саграде кућу у насељу Дубочај у Гроцкој. Дозволу за градњу су добили још 1985. године.

Како каже Љубица, дебело су платили за дозволе, а опет све су морали да плате чак и увођење струје.
Како у свом радном веку нису добили од предузећа стан, викендица у Дубочају у Гроцкој им је постала једини дом.
Љубици се муж рано разболео и сада је Миодраг слабо покретан. Њихов проблем је што немају асфалт до куће, те не може ни Хитна помоћ до њих, а то им је од животне важности. Притом, како наводи, нема ко ни да дође по њих.
Љубица каже да је и сама члан СНС-а, као и да су је недавно обишли представници ове странке, али им је рекла да, што се тиче гласања, да је „за то не питају“.

Љубицин муж, Миодраг каже да му је пут преко потребан јер се и сам тешко креће. Обоје кажу да су им у више наврата обећавали, али од пута још увек ништа. И оно мало пута што имају, и то су урадили искључиво о свом трошку.
Љубица каже и да актуелни председник Гроцке не жели ни да је прими, како би разговарали о овом проблему. Једном јој је неко из општине рекао „па што сте правили кућу тамо“, а она им је одговорила “ а што сте ви мени издали дозволе, а ни пут нисте урадили. Иначе, Љубица и Миодраг се налазе на старом путу између Гроцке, односно Дубочаја и Пудараца.

Део приче ових 75. годишњих супружника можете погледати у видео репортажи:

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар