Почетна » Длакаве жене су секси, здравије и интелигентније од депилираних!

Длакаве жене су секси, здравије и интелигентније од депилираних!

од admin
0 коментар

Скоро све жене мрзе маље на свом телу и гледају како да их се реше и то вероватно јесте најбоље решење, чисто из естетског угла. Али, има разлога и да их оставите. Ево и којих

Бријање, депилација, чупкање обрва… многе жене проводе сате у купатилу и салонима за улепшавање како би се решиле досадних длачица.

Међутим, певачица, Мајли Сајрус, одлучила је да устане против ове конвенције и остави длаке испод пазуха. Не знамо шта она смера, али дефинитивно да маље имају својих предности. Ево и којих.

Ране брже зарастају

Ако упоредите рану која се налази с унутрашње стране руке, где нема длака, и рану која се налази на месту где има длака, ова друга ће зарасти пре него прва. То се догађа због тога што корен длаке садржи матичне ћелије које потпомажу зарастање рана.

Foto: Instagram/taylorswift

Штите од сунца

Длаке које имамо су наслеђе наших предака, а њихова функција је да нас штите од утицаја околине, пре свега хладноће, али и штетног утицаја сунчевих зрака. Наравно, данас човек нема баш толико длака на телу као наши преци, оне ипак доносе неку заштиту од штетног утицаја сунчевих зрака.

Штити од оједа

На неким местима, где може да дође до трења коже, длаке могу да обезбеде дозу “клизавости” и спрече трење због којег долази до оједа. Оно што је незгодно је што су то они делови коже на којима даме углавном желе да немају длаке, као што је бикини зона.

Foto-ilustracija: Profimedia

Циркулација

Длаке на ножним прстима могу бити показатељ добре циркулације, јер услед лоше циркулације, те длаке могу да опадну.

Природни мириси

Уклањање длака испод пазуха отежава ширење природних мириса. Иако те мирисе ми детектујемо као смрад, они ипак имају природну функцију, а то је привлачење потенцијалних сексуалних партнера.

телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар