Почетна » Зашто су банане у продавницама најчешће број један на вагама?

Зашто су банане у продавницама најчешће број један на вагама?

од Други Пишу
0 коментар

Да ли сте приметили да је ознака за банане у продавницама увек број један?

Банане су једна од намирница коју многи обожавају, а и међу најпродаванијим су воћем у продавницама. Поред тога, када се ознакама тежине приступа по абецедном реду, банане су такође на врху листе.

Наравно, производи као што су артичоке, ананас или авокадо долазе по абецедном реду испред банана, али су због популарности и учесталости куповине банане задржале број 1 на скали, односно да купци не би дуго трагали за њима, пише Гет То Теxт.

Банане се узгајају у 150 различитих земаља
Банане нису сезонско воц́е јер могу да се узгајају током целе године, а највише банана се конзумира у Руанди: 279 кг банана по глави становника.

Прехрамбена индустрија користи скалу од 7 боја за одређивање зрелости банана, неки преферирају потпуно зелене банане које кувају пре конзумирања, док други купују готово браон банане које су због своје слаткоц́е одличан додатак колачима и разним домац́им пиц́има.

Амерички малопродајни ланац Волмарт је 2013. открио да су банане најпродаванији производ у њиховим продавницама.

Сајт Сциенце Меетс Фоод пише да је банана најпопуларније воц́е на свету и да је четврта највреднија прехрамбена култура на свету, одмах иза пшенице, пиринча и млека. Натионал Геограпхиц пише да банане чине приближно 75 одсто трговине тропским воц́ем и да се годишње поједе више од сто милијарди њих. Оне су и воц́е које се највише извози на свету, пише Данас.

foto Cat Us/Shutterstock

Данас/Н1

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар