Почетна » У поноћ истиче рок за подношење листа за локалне изборе

У поноћ истиче рок за подношење листа за локалне изборе

од Други Пишу
0 коментар

Рок за предају изборних листа за локалне изборе који ће у Београду и у 66 других локалних самоуправа бити одржани 2. јуна истиче данас у поноћ.

Како је раније за агенцију Бета изјавио председник Градске изборне комисије (ГИК) Београда Зоран Лукић, на изборима 2. јуна грађани ће гласати на 1.265 бирачких места, односно 85 више него на претходним изборима када их је било 1.180.

Он је навео и да ће коначан број бирача бити утврђен три дана пред изборе.

ГИК је до сада за изборе за Скупштину града Београда прогласио осам изборних листа.

То су листе коалиције око Српске напредне странке под називом „Александар Вучић – Београд сутра“, листа „Руска странка – Срби и Руси браћа заувек!“, и под редним бројем три је листа групе грађана „Ћале ово је за тебе – Петар Ђурић“.

Под редним бројем четири проглашена је изборна листа „Група грађана – за зелени Београд – када ако не сад – др Дејан Жујовић“ и под редним бројем пет изборна листа „1 од 5 милиона – Београдски фронт – ритам града, Душан Теодосијевић, градоначелник“.

Као шеста проглашена је изборна листа „Бирамо Београд – Добрица Веселиноћ – Милош Павловић“, под бројем седам је листа „Ми – снага народа, проф. др Бранимир Несторовић“ и као осма проглашена је „Народна листа – Кључ за победу“.

Поред избора за Скупштину града Београда, Београђани ће гласати и за одборнике у 17 београдских општина.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs; shutterstock

Бета/нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар