Почетна » Притисци из Министарства на здравствене раднике због апела против штетног рударења: Очекујемо да се огласе њихове колеге из целе Србије

Притисци из Министарства на здравствене раднике због апела против штетног рударења: Очекујемо да се огласе њихове колеге из целе Србије

од Жиг Инфо
0 коментар

Јуче, након објављивања листе потписа здравствених радника из Горњег Милановца против штетног рударења које би, како су навели, оставило несагледиве последице по живот и здравље људи, започели су притисци из Министарства здравља да се потписи повуку.

Будући да је председник државе најавио да ће власт формирати тим лекара који ће се изјаснити о рударењу литијума и бора у Србији, а нема никакве сумње какав ће бити став тима који власт буде формирала, овакав апел стотине медицинских радника последње је што би заговорницима рударења литијума и бора у овом тренутку одговарало.

Иако у апелу јавности јасно стоји да ово није питање политике него питање опстанка, Влада Србије у овим часним представницима лекарског позива очигледно види препреку за спровођење планова коју треба на неки начин уклонити, па није изостала ни брза реакција: ућуткивања, уцене, претње.

Ми због тога позивамо све здравствене раднике који држе до свог позива, до радне етике, до Хипократове заклетве и до здравља становника Србије, да стану раме уз раме са својим колегама из Горњег Милановца, да се својим знањем, звањем и достојанством успротиве уништавању здравља и живота људи у целој земљи и да не дозволе да се на овај начин третира најплеменитија људска делатност.

Молимо вас, станите у заштиту својих колега, своје професије и заштиту здравља на коју сте се обавезали! Имате нашу подршку!

Савез еколошких организација Србије (СЕОС)
Еколошко удружење Сувоборска греда

Можда ти се свиди

Оставите коментар