Почетна » Нађено још једно тело у Бутуровић Пољу: Поплаве у БиХ однеле најмање 20 живота

Нађено још једно тело у Бутуровић Пољу: Поплаве у БиХ однеле најмање 20 живота

од Други Пишу
0 коментар

Припадници Спортско – рекреативног клуба Неретва, у сарадњи са Федералном управом цивилне заштите БиХ, пронашли су још једно тело у Бутуровић Пољу, јавља Н1 Сарајево.

У БиХ се и данас ради на отклањању последица поплава у којима је по званичним подацима, погинуло најмање 20 особа.

Катастрофалне поплаве на подручју северне Херцеговине и централне Босне са бујицама и клизиштима највише су погодиле Јабланицу и Коњиц.

Стање на поплавама и клизиштима погођеним подручјима и даље је изузетно тешко, а акције потраге и чишћења накупљеног насипа и материјала настављене су и данас.

Због природне катастрофе која је погодила делове БиХ помоћ стиже са свих страна, а након што је Министарство сигурности БиХ путем Механизма Цивилне заштите Европске уније упутило захтев за међународну помоћ у санирању поплава у БиХ.

Оружане снаге Босне и Херцеговине данас су, четврти дан, појачале своје капацитете на помоћи становништву у отклањању последица поплава и клизишта у Босни и Херцеговини.

– Од јутрос је ангажман настављен инжењерским машинама у општини Јабланица и граду Коњиц (насеља Крапина и Бутуровић Поље). Такође, у општинама Кисељак и Фојница, осим повећаног броја људства, ангажована је и механизација. У приправности су и хеликоптерски капацитети, те остали ресурси ОС БиХ – наводи се из Уреда за односе с јавношћу Министарства одбране БиХ.

Foto: Svetlana Mandić/Vijesti.me

Н1/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар