Почетна » Сећате ли се Зорице, младе жене која без леве ноге и једног плућног крила живи у кући пуној влаге? Кров над главом је решен, али јој и даље треба помоћ

Сећате ли се Зорице, младе жене која без леве ноге и једног плућног крила живи у кући пуној влаге? Кров над главом је решен, али јој и даље треба помоћ

од Други Пишу
0 коментар

Сећате ли се Зорице Вучковић (35), младе и беспомоћне жене из села Драјинац код Сврљига која, без једног плућног крила и без леве ноге живи у трошној и скромној кући са својим псом? Након што је наша редакција објавила њену потресну причу, појавили су се добри и поштени људи који су јој помогли.

Животна прича Зорице Вучковић (35) из Драјинца код Сврљига која, без једног плућног крила и без леве ноге, живи сама у трошној кући, изазвала је емпатију код добрих људи који су решили да јој помогну.

Наиме, Зорица је у трошној кући последњих година живела сама, пошто су јој оба родитеља преминула. Кућа је била неусловна, пуна влаге, што јој никако није одговарало с обзиром на то да је она болесна.

Општина Сврљиг јој је саградила нови дом, али како кућа није била одмах усељива, појавила се влага. Зорица нема једно плућно крило, тако да је живот у тој кући, иако је нова, био незамислив. Због тога су реаговали добри људи који су санирали влагу у кући ове жене, окречили је и освежили, те она сада може да живи нормалан живот.

Како за Нова.рс каже Радован, Зоричин суграђанин који се с времена на време брине о њој, велику захвалност дугују Нишлији Неши Милошевићу који је видео апел на интернету и похитао да овој беспломоћној и болесној жени што пре помогне.

„Он је осмотрио терен, односно видео шта треба да се уради на кући. Кућа јесте нова, али како даље ништа није рађено, створила се влага коју је требало санирати. Неша је довео људе и све су завршили“, каже нам Радован.

Али, сада је потребан нови апел – требало би опремити кућу, а Зорица нема финансијских средстава за то.

„Ствари које је имала у старој кући су се убуђале, тако да би требало купити неке основне стварчице за нови дом и да некако опреми те две собице. Једино су фрижидер и електрични шпорет употребљиви, остало је све за бацање. Било би добро када би неко могао да јој купи сточић, две столице, лежај, неку витрину, гардеробер… Не мора то да буде модерно и скупо, само нек је пристојно и чисто. Молим вас, помозите овој жени, она се сама сналази за живот скоро 20 година. Све би било другачије да је здрава. Ем нема плућно крило, ем нема ногу. Не може сама“, апелује Радован.

Уколико сте вољни и можете да помогнете Зорици, ово су њени подаци:

Зорица Вучковић, број рачуна у Поштанској штедионици: 200-122235602-67.

Њен број телефона је 0613194134, а адреса село Драјинац 18360, Сврљиг.

Zorica Vučković Foto: Privatna arhiva

Сања Радовановић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар