Почетна » ПОД ИСТРАГОМ АГЕНЦИЈЕ: Напредњаци изводе предизборне грађевинске радове на зградама

ПОД ИСТРАГОМ АГЕНЦИЈЕ: Напредњаци изводе предизборне грађевинске радове на зградама

од admin
0 коментар

Општински одбор СНС на Врачару последњих неколико дана упутио је писма Врачарцима у којима их позивају на састанке поводом уређења нихових зграда. Напредњаци у писму обавештавају грађане о почетку радова.

“Обавештавам вас да ускоро почињу радови на вашој згради”, наводи се у писму које ОО СНС на Врачару ових дана упућује на адресе Врачараца.

У Агенцији за борбу против корупције наводе да ће овим поводом упутити захтев СНС да се изјасни о околностима наведеног случаја.

– У конкретном случају није спорна форма (папир са позивом грађанима да се окупе у холу зграде, који накнадно мора бити приказан као трошак у извештају који странка доставља Агенцији) већ питање која је улога политичке странке, тачније да ли је она финансирала или учествовала у извођењу радова на згради. У случају да се утврди да је политичка странка финансирала или учествовала у извођењу наведених радова, та активност се не би сматрала политичком, што би представљало основ за поступање Агенције, наводе за лист “Данас” у Агенцији за борбу против корупције.

Како функционише систем?

Напредњаци прво закажу састанке са скупштинама станара на којим понуде замену сандучића и друге мање поправке у згради.

Након тога, уколико неколицина станара прихвати понуду, Јавно предузеће ”Градско стамбено” изврши замену сандучића и остале мање поправке. Те услуге се затим наплаћују свим станарима кроз рачуне на крају месеца, иако сви станари нису дали сагласност да се изврши поменута услуга.

Извор: Телепромптер.рс / Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар