Почетна » Епидемија грипа у Београду, оболело више од 1.600 особа

Епидемија грипа у Београду, оболело више од 1.600 особа

од admin
0 коментар

Епидемија грипа пријављена је у Београду, где је регистровано више од 1.600 оболелих особа, речено је данас у Градском заводу за јавно здравље

Епидемија грипа пријављена је у Београду, где је регистровано више од 1.600 оболелих особа, речено је данас у Градском заводу за јавно здравље.

Како је речено агенцији Бета, епидемија је пријављена зато што се повећао број оболелих од грипа и преношење вируса грипа међу грађанима је све учесталије.

„Пријава епидемије подразумева да је интензитет активности вируса грипа прешао из ниске у средњу активност“, речено је у Градском заводу за јавно здравље.

Навели су да је већина оболелих школског узраста, а да се препоручије конзумирање што више топлих напитака у циљу заштите од вируса грипа.

У Заводу препоручују и вакцинацију против вируса грипа, али упозоравају да особа две недеље пре вакцинације не сме бити у контакту са зараженом особом.

Пријава епидемије не значи и проглашење епидемије, које објављује Министарство здравља на препоруку Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“.

Бета/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар