Почетна » Ругање грађанима

Ругање грађанима

од admin
0 коментар

 

За то време, председник Скупштине Јагодине Драган Марковић Палма грађанима је послао поруку, не пропуштајући да наведе да је снимљена 18. априла, оног дана када су тек ретки могли да напусте домове. Пре подне тренинг у шуми а поподне – купање у базену с палмом на дну, рецепт је коалиционог партнера Ивице Дачића за борбу против короне.

Грађани су од њега навикли да виде којешта – додељивање по „2.000 за госпођу и посао за сина“, коло у мору, одвођење грађана Јагодине у европске престонице где их забављају овдашњи фолк певачи, велике кик бокс мечеве у Кончареву…и још понешто што је у нормалним демократијама тема рубрика „веровали ии не“, више него илустрације бриге о грађанима.

Ипак, овогодишња ускршња честитка више је ругање, него порука упућена на верски празник и са вером која би требало да више иде уз скромност и скрушеност, него с бахаћењем – никакве везе нема.

 

Односно има – колико и сам Марковић и његова дела с демократским поступцима у друштвима у којима су грађани контрола у чију се корист ради, а не поданици који чекају милост локалног бега.

Јер док недовољно срећним Јагодинцима као из свог џепа дели по 2.000 динара, сам се дичи луксузом.

Упркос бројним могућим аферама – од припадања Аркановим Тигровима, преко послова с угљем и машинама у Колубари – избегао је било какву истрагу. А о његовој вери и опредељењу најбоље говори реченица да се патриотизам не сипа у трактор. Ни у базен – очигледно.

Али за 2.000 госпођа ће и заборавити ругање службеника кога заправо плаћа да јој ради на користи.

Можда баш она госпођа, која тог дана није могла нити да направи гозбу, нити да макар ужива у ваздуху.

Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар