Почетна » Першун – биљка са 101 наменом

Першун – биљка са 101 наменом

од admin
0 коментар

 

Першун обилује витамином Ц, чак толико да у поређењу са другим воћем и поврћем које традиционално везујемо за Ц витамин, першун има око 3 пута више овог витамина од лимуна и поморанџе.

Поред витамина Ц, першун обилује и витамином А, Б и Е који су такође потребни нашем телу ради баланса имунитета.

Када су у питању олигоелеменати, першун у значајним количинама садржи гвожђе, фосфор, манган, цинк, калцијум, калијум, натријум, магнезијум бакар, целулозу, сумпор.

Чај од першуна је одличан детокс за људски организам јер подстиче избацивање вишка воде из тела а самим тим и штетних материја.

Уколико је могуће користите свеж першун за чај.

Угрејте 2.5 дцл воде до кључања па прелијте преко количине од једне супене кашике першуна. Овако потопљен лист треба да одстоји 15 минута.

Процедите и пијте га док је врућ, јер што дуже стоји чај је све горчи и јачи.

Ауторка је дипломирана нутриционисткиња и Бахова практичарка. Више детаља на линку њеног инстаграм налога.

Ивана Мишић   Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар