Почетна » Шта избор слаткиша говори о Вама?

Шта избор слаткиша говори о Вама?

од Други Пишу
0 коментар

Какве слаткише волите? Оне који су заиста слатки, или можда оне који су кисели или љути? Воћне или чоколадне? Веровали или не, али избор можда доста говори о вама. Откријте шта!

Иако већина нас мисли да је куповина рационална одлука, истраживања кажу да заправо при одлукама о куповини има врло мало разума. Оне су више плод неких успешних техника психологија продаје које користе трговци и трговачки ланци. Ово са разумом посебно важи када је реч о слаткишима. Ту разумним одлукама нема места. У питању је чиста емоција и куповина је углавном импулсивна, вођена неким подсвесним одлукама.

Да ли вам се десило да схватите да често бирате ствари исте боје? Уочили сте образац који се понавља у музици која вам прија? Пажљивом посматрачу и познаваоцу ово може много тога да каже о вашој личности – као и избор слаткиша који најчешће купујете.

Људе и њихове куповне навике слаткиша можемо поделити у 3 групе:
• одлучни и конзервативни – они који увек знају шта тачно хоће и не мењају свој став
• неодлучни који нису сигурни у свој избор, па или не изаберу ништа или од свега изаберу по мало
• авантуристи – који би увек да пробају нешто ново и другачије

Без обзира ком од ова 3 типа припадате, постоји место које ће задовољити ваше потребе за слаткишима, било да су заиста слатки, чоколадни , гумени, кисели или комбинација свега тога. У питању је Candy universe online продавница слаткиша.

То је место где наручите сет слаткиша у складу са својим укусом (да не кажемо са типом своје личности) и стиже вам сутрадан на кућну адресу.

А онда, док се сладите, сазнајте и каква сте особа у односу на то какве слаткише купујете. Неке ствари је можда лакше прихватити кад се мало засладе.

Гумене бомбоне

Гумене бомбоне указују да имате детињаст и радознао карактер. Оне могу бити различитих боја и облика, толико да можете са њима да осмислите цео сценарио за забавну игру: гумене меде , пингвини и мајмуни могу бити различити ликови, гумене глисте њихови непријатељи, гумене траке путеви којима ходају…Ово су једноставно бомбоне које распаљују машту и буде дете у вама.

Ако се гумењаци разликују по укусу, ове особе које их купују често им праве одређену хијерархију – од оног укуса који најмање воле, до оног који воле највише. Чак и зависности од тога којим их редом поједу, може се закључити нешто о њиховој личности.

• Особе спремне на суочавање са препрекама, прво ће појести оне које им се најмање свиђају, а најбољи                укус оставиће себи за крај – као награду.
• Хедонисти ће прво појести оне које им се највише свиђају. Оне који им се не свиђају толико несебично ће           делити другима.

Киселе бомбоне

Киселе бомбоне указују на особу којој је јако важно туђе мишљење, али и која воли да се њено мишљење чује. При том, пре свега желе да себе представе другима као необичне, несвакидшње, особе које се не уклапају у калуп и које воле да ризикују.

Околина их често доживљава као критичаре који свему нађу замерку и саркастичаре. Они верују у теорије завере и да свако крије неку тајну коју треба открити – као и уживање у киселости нечега што треба да буде слатко.

Киселе бомбоне опет имају своје варијације – од оних благо киселкастих које у неку руку освежавају и подижу енергију, до оних јако киселих које активирају и оне успаване рецепторе за киселост у устима.

Шарене бомбоне

Без обзира да ли су тврде, гумене или са глазуром, неке особе једноставно преферирају да слаткиши буду – шарени.

Ово су ведре, отворене особе радосног духа, али често доста површне. О другима често „суде по корицама“ и изглед им је битнији од онога што је унутра. Остварују површне контакте, не упуштају се у дубља познантсва. Воле да се друже, комуникативни су и имају широк круг познанстава.

Орашасти плодови у чоколади

Ово су особе које воле да крше правила, окрећу ствари на подставу и да кроје свет по својој мери. Тако, ако је правило здраве исхране шака орашастих плодова за ужину, они ће наћи своју алтернативу – може, ако су преливени чоколадом.

У завсиности од врсте чоколаде, овде личности могу да се поделе на оне рационалне, који ће ипак изабрати прелив од црне чоколаде која је здравија и оне који ће све радије претворити у гушт него у било какво правило.

Ово су осебе које одлично балансирају пословни и приватни живот, обавезе и задовољства…

Слаткиши од црне чоколаде

Слатко,али ипак мало горко?

Ови људи су прилично озбиљни, зрели у размишљањима и знају да ствари у животу нису увек само слатке. Понекад могу и да горче. Воле да су са две ноге на земљи и углавном су интровертније личности – не фаворизују претерану стимулацију ни у ком погледу, па ни у погледу укуса слаткиша.

Ови слаткиши често су и избор особа које воде рачуна о свом здрављу. Црна чоколада генерално се сматра здравијом варијантом од млечне.

Карамеле

Ако су карамеле ваш најчешћи избор слаткиша, људи вас можда сматрају старомодним и обичним. Ипак ово су особе које воле уче и иновирају, користе оно што имају, не расипају се и које ће од обичне ствари направити нешто посебно ( као слаткиш од загорелог шећера) .
Ови људи воле своју зону комфора и теже је напуштају. Везују се за људе са сличним инересовањима, а у већим групама људи се држе резервисано и по страни.

Пралине

Најфинија белгијска чоколада и пуњена најфинијим кремом који се разлива и топи по устима? Ово је избор особа које воле да пуцају на високе циљеве и амбиције, воле живот на високој нози и желе да буду део високог друштва. Ово су особе префињеног укуса, љубитељи моде, лепоте, парфема и луксузних ствари. Радије бирају квалитет него кванитет – чак и када је слаткиш у питању. Боље једна бомбона која је рапсодија укуса и чулни доживљај, него гомила обичнијих слаткиша.

Необичне комбинације укуса

Чоколада са ђумбиром или љутом папричицом? Слана карамела са слатком чоколадом? Људи које бирају овакве слаткише су особе које умеју да споје неспојиво – и ускладе их до савршенства. Ту своју способност траже и у свету око себе. Најчешће је изражавају кроз уметност или креативан рад. Понекад су несхваћени, неуклопљени у стандард који одређује друштво.

Pick and mix

Неодлучни карактери који не знају тачно шта хоће и желе да пробају све. Углавном купе гомилу различитих слаткиша. Вечито у страху да ће нешто добро пропустити, али уживају у слатком и воле да експериментишу. Ово су отворене особе, увек спремне на разговор, сарадњу, на нова искуства.

Који сте ви тип сладокусца?

Када одете у  Candy universe, то постаје потпуно небитно. Било да су у питању шарени штандови са слаткишима у шопинг центрима или онлине продавница слаткиша – нема дискриминације. За свакога има понешто и сви су добродошли .

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар