Почетна » Деконструкција последњих стубова демократије

Деконструкција последњих стубова демократије

од admin
0 коментар

Излаз из Економске кризе..

Пре свега морамо створити чврсте темеље наше економије. Садашњи приступ владајуће структуре да се државом може управљати као предузећем је потпуно погрешан. Излаз из економске кризе је могућ само ако функционишу институције, економија никад не успева са циљем И намером, економија успева када појединац у оквиру слободног друштва тежи остваривањузаједничког циља. Влада није ту да управља друштвом , већ да постави оквире . Један од могућих решења за излазак из економске кризе је пре свега успостављање слободног друштва, као и развој малих и средњих предузећа. Затим примена програма коју је Европска унија почела са имплементирањем пре шест месеци у питању је Лин Лидинг програм који има за циљ стварање организација које ће пре свега стимулисати мала предузећа која желе да извозе а немају искуства. Тренутни режим под вођством СНС врши потпуно обмањивање свог народа отвара предузећа која су технолошки непрофитабилна попут фабрике каблова и своме народу даје минималну плату колико да преживе, уместо да ради на развоју предузећа које имају висок технолошки потенцијал који ће нашу економију градити на чврстим темељима.

Протести да ли да се наставе и у ком смеру треба ићи…

Садашњи режим довео је до урушавања последњих стубова демократије у Србији. Протести пре свега треба да се омасовити, окупити незадовољне људе који живе у страху. И рећи не систему. Свака особа отворених очију може видети да ће наш пут бити тежак. Али ако заједно истрајемо остварићемо наш једини прихватљив циљ а то је слободно друштво. Тренутна политика СНС је таква да се власт такмичи ко ће више аутоголова да постигне уместо да играче који штете интересима државе избаце И такви људи прихвате одговорност они подржавају такав рад. Наравно да ће се у неком тренутку укључити И политичке партије, јер једино политичке партије имају снагу да поставе И реализују захтеве грађана.

 Планови за будућност ?

Сама политичка толеранција, нетолеранција, конфликти су део једног дугог историјског процеса у коме су најпре жртве различите друштвене групе а сами актери се мењају кроз различите гео –историјске односе. Заправо сам проблем лежи у непостојању јасне политичке идеологије , врло често се окрећемо демагогији и оног заправо ,, Шта би требало урадити,, . А са друге стране прагматичан систем готово и да не постоји. Нико од политичког врха не помиње извештај Европске комисије на рад Владе где стоји да се су закони нетранспарентни, доносе се по хитном поступку без партиципације грађана. На један закон поднесе се 200 амадмана где нема простора да опзиција да било какав суд. Морамо бити посвећени у реализацији наших планова , не смемо водити превтљиву политику. Јер бре свега објективно имамо улогу лидера на Балкану И са историјског И са географског гледишта . Остаје нам да се еманципујемо И освестимо И поставимо своје минимуме као друштво, желимо нормално друштво где се држава неће раздвајати грађане на првог или другог реда И тиме правити страшне И корените раздоре између нас самих.

Зоран Спасић , Секретар ресорног одбора за енергетику И рударство, Демократска странка

Можда ти се свиди

Оставите коментар