Почетна » Ћута код депоније Дубоко: Пре 11 година плаћено 15 милиона евра, сад се претворило у екоцид

Ћута код депоније Дубоко: Пре 11 година плаћено 15 милиона евра, сад се претворило у екоцид

од Други Пишу
0 коментар

Народни посланици су, након обраћања испред зграде Градске управе у Ужицу, дошли близу депоније, која гори већ 10 дана.

Са депоније се још види дим, који готово две недеље прекрива небо изнад овог дела Србије, подсећа репортер Н1.

Народни посланик Александар Јовановић Ћута пренео је информацију да ће мештани који живе у близини депоније сутра у 18х одржати протест испред општине.

„Србија је једна велика депонија, тровачница, овако изгледа кад Александар Вучић и Ирена Вујовић брину о депонијама, о заштити животне средине. Ово је пре 11 година плаћено 15 милиона евра, сад се претворило у екоцид. Наталожен трулеж и смрад свих 12 година владавине Александра Вучића“, каже он.

Позвао је представнике власти да дођу у село Луново, да буду са мештанима којима, како каже, „прете последице које ће се тек видети“.

„Шта удишу мештани Ужица и околних села, за ово се иде на робију“, тврди.

Посланици су покушали да уђу на депонију, али су им рекли да не може.

„На нас су налетели неки људи, класика, кад направиш екоцид, људима отмеш воду, земљу, њиву, онда доведеш некакве људе који те нападну да си ти крив јер си дошао да их заштитиш. Време је да се са овом тровачницом једном за сва времена прекине. Ово кошта људи, кошта живот, здравље, најмањи проблем су паре, највећа тровачница долази из Владе и са Андрићевог венца. Док они воде земљу, имаћете затровану Србију“, каже он.

Од модерне европске депоније, тврди он, направљено је сметлиште.

„Тај посао воде људи који нису стручни, баш их брига за последице, за ово ће морати кад тад неко да одговара. Док у овој земљи за овако нешто не буде неко робијао, у овој земљи неће бити боље“, каже он.

Репортер Н1 је подсетио да депонија Дубоко код Ужица није само депонија за становнике Ужица, већ и за неколико околних градова, а колике су биле размере пожара говори податак да је дим стигао чак до – Чачка.

Printskrin N1

Н1 Београд, Ненад Божовић

Можда ти се свиди

Оставите коментар