Почетна » Готово је с високим порезом за аутомобиле преко 2.000 кубика: Коначно мера Владе која ће све одушевити!

Готово је с високим порезом за аутомобиле преко 2.000 кубика: Коначно мера Владе која ће све одушевити!

од admin
0 коментар

Министар финансија Душан Вујовић најавио је да ће изменама пореских закона бити уведено плаћање пореза на аутомобиле по вредности а не као до сада по кубикажи.

Вујовић је рекао и да ће до краја године бити организована лутрија као промоцију добре пореске политике и плаћања пореза.

Грађани ће скупљати фискалне рачуне да би играли лото, а постојаће и добар фонд награда.

– Већ имамо фирме које су се понудиле да учествују. И градови ће моћи да буду награђивани за успех у спровођењу пореске дисциплине и добијаће нека добра – рекао је министар.

Вујовић је то изјавио најављујући сет нових закона из свог ресора и додао да ће до краја године бити спремни сви закони, за које је у плану примена од 2017.

Он је, на конференцији Америчке привредне коморе “Четврто пролазно време”, рекао да ће бити мало времена за јавну расправу, јер ће први параметри буџета бити од 15. новембра.

Вујовић је рекао да је време за измене пореских закона, и навео пример плаћања пореза на аутомобиле који је до сада био по кубикажи возила, уместо да се рачунала вредност.

– Увешћемо и стимулације, ако локалне самоуправо остварују више прихода то ћемо на неки начин награђивати, а мање приходе од нормираних ћемо кажњавати – рекао је он.

 

 

(Еспресо.рс/ Агенције)

Можда ти се свиди

Оставите коментар