Почетна » Хуманитарка из Врања по наредби остављена насред пута са храном за угрожене људе

Хуманитарка из Врања по наредби остављена насред пута са храном за угрожене људе

Оставио их на сред пута

од Други Пишу
0 коментар

Врањска хуманитарка Тамара Мисирлић јуче није могла да испуни своју мисију у Општини Босилеград са колегом Дејаном Милошевићем из Куршумлије само зато што им је возач кога су ангажовали из ове општине отказао превоз. То је, према речима ово двоје хуманитараца, учинио на перфидан начин и то у тренутку када су се са пуним возилом хране упутили ка социјално угроженијим људима.

„Оставио нас је насред пута, на милост и немилост и тако онемогућио да људима допремимо храну и улијемо трачак наде у боље сутра“, изјавила је разаочарана Тамара.

И овога пута она је истакла да је у Босилеград дошла да нахрани гладне и помогне болеснима и нагласила да није члан ни једне странке, да је интересује само добро и да се склања од лошег.

„За мене не постоје СПС, СНС, Заветници, моја мисија је хуманост. У Босилеград сам дошла заједно са Дејаном Милошевићем, хуманитарцем из Куршумлије, због оних који куме ‘Аман, ће умремо гладни’, због оних који живе у мраку, због оних који су учетвовали у рату, а сада моле за парче хлеба“, рекла је Тамара.

Иако се нашла у веома тешкој ситуацији она је са колегом Дејаном и својом екипом успела да организује превоз и тако неким људима допреми храну. То је успела тек пошто су јој многи из Босилеграда које је позвала одбили да јој превезу храну.

„Људима је забрањено да нас возе само да не бисмо јавности показали право стање у босилеградској општини где смо окусили људско зло. Видела сам да човек много треба да буде опрезан са људима. Они су то учинили не знајући да ће свима нама једног дана, тамо на небу, бити суђено. Из тог разлога нико никог не сме да мрзи, већ да чува и воли“, поручила је врањска хуманитарка.

Она је такође позвала људе да се међусобно поштују зато што су људи, а не зато што припадају некој странци.

„Политичари, банкари, хуманитрци, ако сте људи врата моје хуманитарне организације су вам отворена. Ми смо божји људи и зато не правите ове бесмислене поделе међу људима, а камо среће да сте ви урадили бар један атомизирани делић онога што је за свој народ урадио Хуманитарац Дејан Милошеви”, подвукла је Тамара.

Ова позната врањска хуманитарка ће упркос овим тешкоћама и данас наставити са доставом хране социјално угроженим људима на територији босилеградске општине. Ако буде требало у овом месту ће подићи и шатор само да заврши започету хуманитарну мисију.

 

Гордана Настић, Југ медија

Можда ти се свиди

Оставите коментар